Besluitenlijst B&W Zevenaar

Nummer: 02.3206ONDERWERP:
Prioriteitenlijst op grond van het "Besluit rijkssubsidiëring restauratie monumenten".ADVIES:
De raad voorstellen de prioriteitenlijst 2003-2008 vast te stellen conform het concept raadsvoorstel en -besluit.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Jaarlijks wordt een provinciaal uitvoeringsprogramma opgesteld in het kader van het "Besluit rijkssubsidiëring restauratie monumenten", dit keer voor de periode 2003-2008. De gemeente kan restauratieobjecten voordragen voor het opstellen van een prioriteitenoverzicht.

Nummer: 02.4248ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 6 augustus 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4247ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 31 juli t/m 7 augustus 2002.ADVIES: Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4266ONDERWERP:
Procedurevoorstel voor de inspraakbijeenkomst rond de bezuinigingen op 6 november 2002.ADVIES:
Instemmen met het voorstel om de totale tijd van de bijeenkomst te verdelen over het aantal insprekers. Dit aantal wordt zonodig gemaximeerd om minimale spreektijd te garanderen. Direct betrokkenen via een brief informeren over de inspraakmogelijkheid en via een persbericht/de gemeentepagina anderen informeren. Een en ander vooraf bespreken met het presidium van de gemeenteraad.BESLUIT: Als volgt besloten:
Conform advies met dien verstande dat met het presidium besproken wordt of het wenselijk en mogelijk is reeds 's middags met de vergadering te beginnen (het college is er geen voorstander van om bij een hoger aantal insprekers dan 42 de inspraak tot een schriftelijke reactie te beperken).TOELICHTING:
Gemeente Zevenaar moet bezuinigingen doorvoeren om de begroting weer in evenwicht te krijgen. Openbaarheid van bestuur wordt bij dit bezuinigingstraject vormgegeven door naast de openbare raadsvergaderingen ook een inspraakbijeenkomst te organiseren op 6 november 2002 vanaf 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Alle belangstellenden kunnen zich aanmelden om te reageren op de bezuinigingsvoorstellen. Na enkele minuten spreektijd (de tijd is gemaximeerd!) kunnen de raadsleden eventueel vragen stellen aan de inspreker. Er vindt geen discussie plaats met de mensen die inspreken. Pas in volgende raadsvergaderingen zal de gemeenteraad discussiëren en besluiten nemen over de bezuinigingen.

Nummer: 02.4324ONDERWERP:
Voortgang motie dakloze asielzoekers.ADVIES:
Raadscommissie welzijn informeren.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Recent heeft de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders in een motie opgeroepen stappen te ondernemen teneinde ondersteuning van het rijk te krijgen voor de opvang van legaal in Nederland verblijvende dakloze asielzoekers. Over de voortgang hiervan wordt de raadscommissie welzijn thans geïnformeerd.
Nummer: 02.3666ONDERWERP:
Vergunningverlening kinderopvang.ADVIES:
Een tijdelijke vergunning verstrekken voor een periode van een half jaar.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Op grond van de verordening kinderopvang dienen organisaties die een kindercentrum exploiteren te beschikken over een gemeentelijke vergunning.

Nummer: 02.4320ONDERWERP:
Voortgang project opschaling regionale indicatieorgaan Gelderland-Midden.ADVIES:
Kennis nemen van de stand van zaken en de constatering dat de finale datum voor besluitvorming door de deelnemende gemeenteraden niet wordt gehaald.BESLUIT:
Als volgt besloten:
Aangehouden tot 27 augustus 2002 (i.v.m. afwezigheid portefeuillehouder).TOELICHTING:
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil het aantal indicatieorganen terug laten brengen tot maximaal 2 per zorgkantoor-regio. Voor de regio van het Zorgkantoor Arnhem betekent dit dat er toegewerkt wordt naar een indicatieorgaan voor de regio Achterhoek en een orgaan voor de regio Gelderland Midden. Voor deze opschalingsoperatie heeft het ministerie subsidie beschikbaar gesteld.

Nummer: 02.4333ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 13 augustus 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4331ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 7 t/m 14 augustus 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4321ONDERWERP:
Vervanging HP9000 computersysteem.ADVIES:

1. instemmen met de keuze voor vervroegde vervanging van de HP9000 en niet voor uitbreiding van de bestaande HP9000;
2. vooruitlopend op de goedkeuring van de gemeenteraad opdracht geven voor de aanschaf van een nieuwe HP9000;

3. de financiering van de machine regelen in een nader uit te werken lease-overeenkomst met de stichting Gemlease;
4. een afschrijvingstermijn hanteren van 4 jaar en de niet gedekte leaselasten in 2002 en 2003 dekken door een eenmalige aanwending van de Algemene Reserve. Indien haalbaar kan een termijn gehanteerd worden van 3 jaar met als consequentie dat in 2002 en 2003 een bedrag van in totaal 12.000,00 meer onttrokken moet worden aan de Algemene Reserve;

5. de gemeenteraad separaat informeren over de vervanging van de machine en de financiële consequenties daarvan vooruitlopend op de Bestuursrapportage 2002-II.

BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Punten 1, 2, 3 en 5 van het advies conform advies.
2. Gezien de ernst van de financiële situatie de afschrijvingstermijn handhaven op 4 jaar.


---

© 2001/2002 - Gemeente Zevenaar