Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-08-2002 3e Persbericht van 21 augustus 2002

Eindhoven: Heling
Woensdagmiddag rond 12.45 uur is in zijn woning een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal en of heling van een lading gameboys uit een geparkeerde vrachtauto. De vrachtauto stond afgelopen nacht geparkeerd op de Floralaan Oost. Het dekzeil werd stuk gesneden en enkele honderden gameboys werden gestolen. In een schuur van de woning van de verdachte zijn 800 van de gestolen gameboys teruggevonden. Ook werden zeven dozen met scooterolie gevonden. Deze dozen waren begin augustus gestolen uit een vrachtauto die op het Schakelplein in Eindhoven stond geparkeerd. In de woning van de man vond de politie een verboden luchtdrukgeweer en ongeveer 600 gram gedroogde henneptoppen. De goederen zijn in beslaggenomen en de man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verkeerscontroles
Woensdag tussen 13.00 en 15.30 uur zijn bij een verkeerscontrole op de Europalaan zes automobilisten en een bromfietser bekeurd, omdat ze door rood reden. Bij een controle op de 1e Lieven de Keylaan werden twee automobilisten bekeurd voor het rijden door rood en een bromfietser ging op de bon, omdat hij geen helm droeg.

Eindhoven: Vrouw met mes gestoken
Een 43-jarige vrouw uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 15.00 uur door haar ex-vriend met een mes in haar buik gestoken. De man en de vrouw kregen ruzie in een woning in de Kronehoefstraat. De man stak de vrouw toen met een aardappelmes in haar buik. De vrouw liep een oppervlakkige wond op die door ambulancepersoneel werd verzorgd. De man, een 64-jarige Eindhovenaar werd korte tijd later door de politie aangehouden. Hij is inverzekering gesteld.

Eindhoven: Hennepkwekerij opgerold
Woensdagavond rond 18.00 uur is in een woning aan de Wedderborg een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner, een 41-jarige Eindhovenaar, had op de bovenverdieping van zijn woning ongeveer 190 hennepplanten staan. De planten zijn vernietigd en de materialen voor de kwekerij zijn in beslagenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Glucklaan een blauwe Opel Kadett met het kenteken RR-61-KG gestolen.

Helmond: Insluiping
Woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.15 uur heeft een insluiper kans gezien een woning aan de Schutterslaan binnen te komen. De insluiper klom binnen door een openstaand raam. De bewoner mist een portemonnee met twee bankpasjes en 90 euro.

Eersel: Diefstal auto
Op de Hees in Eersel is dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur een groene Landrover Discovery met het kenteken 62-VH-LS gestolen. De dader was ongemerkt een kantoortje van een bedrijf binnengekomen en had de sleutel van de auto gevonden.

Someren / Lierop: Politie waarschuwt voor asfalteerders De politie van Deurne Asten en Someren heeft de afgelopen week enkele meldingen gekregen van inwoners uit Someren en Lierop die zijn bezocht door Engels sprekende lieden die de bewoners aanboden opritten en erven te verharden met asfalt. Men stelt voor dat het gaat om asfalt die over is van een groot wegenproject in de buurt. In werkelijkheid gaat het om buitenlandse asfalt van slechte kwaliteit. De berekening van het aantal aangebrachte meters asfalt blijkt vaak niet juist te zijn. Diegenen die hiermee geconfronteerd worden kunnen contact opnemen met de politie van Deurne Asten en Someren tel. 0900 8844.