Gemeente Hilversum

Uitbreiding Goois Museum definitief

De uitbreiding van het oude raadhuis aan de Kerkbrink is een feit. Dinsdagavond stemde de gemeenteraad in met een extra krediet van 450.000,- om de drie verdiepingen tellende nieuwbouw naar ontwerp van architect Hans Ruijssenaars mogelijk te maken.Hierin komt een nieuwe culturele instelling, gevormd door de fusie van het Goois Museum en het Dudokcentrum.

De extra gelden voor de uitbreiding zijn opgebouwd uit het rentevoordeel ( 60.000,-) van de provinciale bijdrage die al eerder voor de bouw is toegezegd, sponsorgelden (tijdelijk voorgefinancierd uit het binnenstadsfonds ( 165.000,-) en een bedrag van ( 225.000,-) afkomstig uit het investeringsprogramma 2003.

Het extra krediet was nodig omdat de bouwkundige kosten ten tijde van de aanbesteding veel hoger uit bleken te vallen dan in het jaar 2000 geraamd. Dat was onder meer als gevolg van een forse algemene bouwkostenstijging en onvoorziene kosten. In de afgelopen maanden is het plan aangepast en is in Bouwbedrijf Aalbers uit Loosdrecht een aannemer gevonden die het werk binnen de kredietruimte wil uitvoeren.

Naar verwachting gaan de werkzaamheden in september van start. Gemeentewerken zal dan een begin maken met het bouwrijp maken van de grond, waarna een archeologisch onderzoek is gepland. Aansluitend vindt de eigenlijke bouw plaats, een activiteit waarvoor ongeveer een jaar is uitgetrokken. Daarna wordt het museum ingericht. In de nieuwe culturele instelling, dat volgens planning in het voorjaar van 2004 de deuren opent, komen de cultuurgeschiedenis van Hilversum en het Gooi en de jonge bouwkunst samen.

Datum bericht: 21 augustus 2002