Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-08-2002 Nieuwsberichten district Eemland zuid, 10.30 uur

Inbrekers opgepakt

AMERSFOORT Woensdagochtend omstreeks 2.20 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Bisschopsweg vermoedelijk een diefstal in een bedrijf plaatsvond.

Bij aankomst van de politie reed een personenauto hard weg. Politiemensen wisten de 20-jarige bestuurder uit Amersfoort vrijwel direct aan te houden. Daarnaast werd ook een 21-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Hij liep over de Bisschopsweg en kon geen verklaring geven voor zijn aanwezigheid daar.

Onderzoek ter plaatse wees uit dat was ingebroken in een pand op de Bisschopsweg. Het vermoedelijke inbrekerswerktuig werd in de auto aangetroffen.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldief betrapt

LEUSDEN Een 14-jarige jongen uit Leusden is gisteren rond 17.00 uur bij een supermarkt aan de Biezenkamp betrapt, toen hij zonder te betalen met pakje kauwgum de winkel wilde uitlopen.

Een winkelbediende had gezien hoe de jongen het pakje in zijn jaszak stopte en vervolgens zonder te betalen de winkel uit liep. Buiten werd de jongen aangehouden door een medewerker van de supermarkt. Bij nader verhoor door de politie bleek dat de jongen nog een aantal winkeldiefstallen op zijn kerfstok had. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld.

Snelkraak

AMERSFOORT In een winkel op de Astronaut is dinsdagavond omstreeks 23.00 uur een snelkraak gepleegd. De verdachten hadden zich toegang tot het pand verschaft door met een personenauto een rolluik aan de zijkant van het pand kapot te rijden. Na het meenemen van de buit wisten ze te ontkomen. Op dit moment is nog onbekend welke en hoeveel goederen zijn weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.