Gemeente Ede

Logo: Gemeente Ede


---

Persbericht /
nummer 190 / Ede, 15 augustus 2002

woensdag 21 augustus 19.00 uur
Adios Nonino op beiaard

Woensdag 21 augustus om 19.00 uur brengt gastbeiaardier Frans Haagen een programma ten gehore op de Edese beiaard dat ons van barok via o.a. originele beiaardmuziek van Benoît brengt naar het inmiddels zeer bekende Adios Nonino van Astor Piazzolla.

Frans Haagen studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Bernard Winsemius en Arie Abbenes en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus Beiaard. Aan het conservatorium in Zwolle studeerde hij hoofdvak orgel, kerkmuziek en koordirectie. Frans Haagen was winnaar van twee orgelconcoursen (Haarlem en Nijmegen) en behaalde diverse prijzen bij beiaardconcoursen. Momenteel is hij werkzaam als docent piano aan het Centrum voor Muziek en Dans in Deventer en de muziekschool in Kampen. Verder dirigeert hij twee vocale ensembles. Als beiaardier is hij werkzaam in Kampen, Almelo en Rijssen.

Zijn programma ziet er als volgt uit:

* Barok: Henry Symonds: Fourth set of lessons: Allmand, Corant, Saraband, Gavot, Minuet, Gigg.

* Originele beiaardmuziek: Benoit Fransen: Passacaglia, koraal en fuga

* John Courter: A tribute to Copland

* Ronald Barnes: Uit: Serenade I for carillon: Sicilienne, Milonga (tango)

* Tangobewerkingen: Astor Piazzolla: Adios nonino
* Mariano Rodriguez: La cumparsita

U kunt het concert gratis bijwonen op de sfeervolle luisterplaats naast de toren aan de Grotestraat. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de torenhal. De beiaardier is via een directe verbinding beneden te zien op een TV-scherm en na afloop van het concert kunt u met hem kennismaken onder het genot van een kopje koffie.

Programmaboekjes met het volledige programma en informatie over de beiaard, de beiaardiers en de te spelen muziekstukken kunt u gratis verkrijgen in het gemeentehuis, bij de VVV, Cultura en bij de toren tijdens de concerten.

Volgend concert: woensdag 28 augustus door Dirk S. Donker

technische realisatie:
Terrazur