Gemeente Velsen

Velsen, 20 augustus 2002

Start buurtpreventieproject De Bosbeek Santpoort-Noord

Een aantal actieve bewoners van de omgeving van de Bosbeekschool, Santpoort-Noord heeft het initiatief genomen om een buurtpreventieproject te starten. De "Bosbeekwijk" wordt omsloten door een gedeelte van de Hoofdstraat, Burgemeester Enschedelaan, Velserhooftlaan en de Terrasweg. De startbijeenkomst vindt plaats op 21 augustus a.s. Doel is de leefbaarheid en veiligheid in de buurt te optimaliseren en o.a. het aantal inbraken zoveel mogelijk te reduceren. De ervaring met buurtpreventie in Santpoort-Noord is erg positief. Aantoonbaar wordt er in wijken waarin buurtpreventieprojecten zijn georganiseerd, minder ingebroken. Dit komt omdat de buurtbewoners vaak alerter zijn op verdachte situaties. Dankzij buurtpreventie ontstaat er sociale cohesie in een wijk en houden wijkbewoners bijvoorbeeld een oogje in het zeil wanneer hun buren op vakantie zijn. Voor iedere straat wordt een straatcoördinator gezocht, die het aanspreekpunt voor de straat is. De straatcoördinatoren vergaderen eens in de 2 maanden. Aan de orde komt dan een werkplan met onderwerpen, die voor de leefbaarheid en veiligheid van belang zijn. De wijkagent en de gemeente hebben een adviserende rol in het project en nemen deel aan de vergaderingen. Regelmatig zal er een nieuwsbrief worden uitgebracht om de bewoners te infomeren over de stand van zaken en nuttige tips.
Voor een aantal straten wordt nog een straatcoördinator gezocht. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de heer H. Kruger, de initiatiefnemer.
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer H. Kruger (023-5376719) of de heer J. Jansen, Integraal Veiligheidsbeleid gemeente Velsen (0255-567249)