Productschap Diervoeder

21/08/2002

Eurep-GAP: Borging van voedselveiligheid voor de primaire sector,
---

Naar aanleiding van de vele ontwikkelingen op het gebied van normstellingen voor borging van voedselveiligheid organiseert DLV Adviesgroep in samenwerking met het vakblad VMT op vrijdag 11 oktober 2002 in het Spant te Bussum het congres Eurep-GAP; Borging van voedselveiligheid voor de primaire sector, .

Zowel de overheid als de markt dwingt de primaire producent tot het nemen van verantwoordelijkheid bij het produceren van een veilig product. Recente Europese regelgeving (General Food Law) noemt de boer/tuinder nadrukkelijk als onderdeel van de keten. Onder druk van consumentenzorgen heeft de markt een aantal jaren geleden het initiatief genomen in het opstellen van richtlijnen voor de productie van groenten en fruit. Een groep van Europese retailers heeft Eurep-GAP ontwikkeld, dat in een paar jaar is uitgegroeid tot een wereldwijd basisbegrip voor voedselveiligheid in de primaire sector. De Eurep-supermarkten hebben gezamenlijk besloten dat een systeem om voedselveiligheid te garanderen geen concurrentiefactor mag zijn, maar een absolute basisvoorwaarde om te mogen leveren. Naast geloofwaardigheid richting de consument geeft een productiestandaard als Eurep-GAP voordelen als internationale toepasbaarheid en kostenbesparing.

Op 11 oktober krijgt u onder andere antwoord op de volgende vragen:
* Wat is Eurep-GAP en wie staan erachter?
* Waar staat Eurep-GAP t.o.v. GFSI en Europese wetgeving?
* Inkoop van primaire grondstoffen: een aantal levensmiddelenbedrijven geeft aan hoe ze borgen dat hun plantaardige grondstoffen aan de wet en Eurep-GAP voldoen.

Dagvoorzitter:
Ir. A. van der Linden, manager Kwaliteit en Milieu, The Greenery BV

Sprekers:

* Ir. A. van der Linden, manager Kwaliteit en Milieu, The Greenery BV

* Dr. S.A. Hertzberger, hoofd kwaliteit, Albert Heijn BV
* Ir. M. Mellema, beleidsmedewerker kwaliteit, Productschap Tuinbouw
* Ir. I.A. Schonherr, senior adviseur, DLV Adviesgroep NV
* Prof. O. van Kooten, Wageningen Universiteit en Researchcentrum
* A.M. Omtzigt, kwaliteitsmanager producttechnische afdeling voor consumptieaardappelen, Agrico

* W. Vreugdenhil, algemeen directeur, FresQ
Doelgroep:
Functionarissen in de voedingsmiddelenindustrie: directie/management, bedrijfsleiders, inkopers, kwaliteitsmanagers. Te denken valt ook aan medewerkers van controle-instellingen en certificatie-instellingen.

Inlichtingen: Keesing Noordervliet BV, Liselore de Boer, tel. 030 6358503, fax 030 6358500, e-mail: l.d.boer@keesing.nl of raadpleeg: de VMT-website