NMBS

20/08/02

Vernieuwing van sporen tussen Boom en Antwerpen

Na de volledige vernieuwing van de dwarsliggers en sporen tussen Antwerpen en Boom in het voorjaar 2002, wordt het project in augustus en september voltooid met de vernieuwing van het traject Boom - Antwerpen van de spoorlijn 52. Daarom moeten de overwegen worden afgesloten voor het autoverkeer. Op donderdag 22 augustus moet het wegverkeer aan de Uitbreidingsstraat in Niel een wegomlegging volgen. De volgende weekdagen gaan opeenvolgend de overwegen van de Maten-, Barreel- en Steenwinkelstraat in Schelle dicht. Vanaf eind augustus bevindt de vernieuwingstrein die dwarsliggers en sporen vervangt zich in de omgeving van Hemiksem. Tussen 5 en 10 september moeten de werkzaamheden Hoboken hebben bereikt.

Het tijdelijk sluiten van overwegen gebeurt in nauw overleg met gemeentebesturen en verkeerspolitie. Soms moet dit ook onaangekondigd gebeuren, afhankelijk van de vooruitgang van de werken. Dit houdt verband met de doortocht van vernieuwingsmachines waarbij veiligheidspersoneel de overweg bewaakt.

Bij de vernieuwing worden lange spoorstaven van 300 meter gelegd. Deze materialen zijn geluidsarm en onderhoudsvriendelijk.

© 2002 NMBS