Gemeente Hilversum

Aanpassing Premieverordening 2002

Uitkeringsgerechtigden die in aanmerking komen voor de toetrederskorting hebben geen recht op een gemeentelijke premie en andersom. Het is om die reden dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voorstelt de Premieverordening 2002 aan te passen en burgers in verband met de voorgenomen wijziging in de gelegenheid te stellen een referendum te organiseren.

Mensen die een beroep hebben gedaan op de Anw, Ioaw, Ioaw of de Wik kunnen sinds 1 januari 2002 gebruik maken van een nieuwe heffingskorting: de toetrederskorting. Dat geldt ook voor mensen die vanuit een gesubsidieerde dienstbetrekking op grond van de wet inschakeling werkzoekenden (WIW), de wet sociale werkvoorziening (WSW) of een I/D-baan niet-gesubsidieerde arbeid zijn gaan verrichten. Voorwaarde is wel dat de uitstroom 6 aaneengesloten maanden betreft, jaarlijks tenminste de helft van het wettelijk minimumloon wordt verdiend en in de 18 maanden direct voorafgaande aan de uitstroom ten minste 12 maanden een beroep is gedaan op de Abw, de Ioaw, de Ioaz of de Wik òf een ID-, WSW- of WIW-dienstbetrekking is vervuld. De regeling geldt voor mensen die vanaf 1 januari 2002 zijn uitgestroomd. De korting is eenmalig, bedraagt in totaal 2.269 over een periode van drie jaar en kan bij de Belastingdienst als voorlopige teruggaaf worden aangevraagd. Overeenkomstig de Premieverordening gemeente Hilversum 2000 kan ook de gemeente uitkeringsgerechtigden die werk aanvaarden een premie geven. De voorgestelde aanpassing voorkomt dat wie recht heeft op de toetrederskorting ook recht houdt op een gemeentelijke premie en andersom.

Voor nadere informatie over (de organisatie van) het referendum kan contact worden opgenomen met de heer J. van Berkel van de afdeling Sociale Zaken (tel. 035- 629 2423).
Als u meer informatie wenst over de nieuwe verordening kunt u contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken (tel. 035 629 2700) (spreekuur: werkdagen van 09.00 12.00 uur).

Datum bericht: 21 augustus 2002