Gemeente Sneek


Onderhoud sportaccommodaties

ONDERHOUD SPORTACCOMMODATIES Burgemeester en wethouders van de gemeente Sneek stellen de raad voor geld beschikbaar te stellen voor werkzaamheden aan verschillende sportaccommodaties. Voor de aanleg van een toegang met een parkeerterrein van een kleine zestig plaatsen aan de Alexanderstraat ten bate van het Zuidersportpark is 116.000,-- nodig. Vorig jaar is de accommodatie op het Zuidersportpark al behoorlijk verbeterd doordat toen het trainingsveld is gerenoveerd en uitgebreid en een Grassmasterveld is aangelegd, dit jaar moet de infrastructuur rond het veld worden aangepakt. Vorig jaar zagen de voetbalverenigingen W.Z.S. en O.N.S. met behulp van een gemeentelijke bijdrage ook kans de kleedaccommodatie uit te breiden.
Op het Sportpark Leeuwarderweg moet op het voor- en het tussenterrein riolering worden aangebracht vanwege wateroverlast. De afgelopen twee jaar is al geprobeerd met kleine aanpassingen de situatie te verbeteren, maar dat hielp niet echt. Om definitief van de problemen verlost te zijn, zou echter voor rond de 12.500,-- riolering moeten worden aangelegd. Ook hiervoor vragen burgemeester en wethouders een krediet aan de raad.
Tenslotte is er zo'n 3.500,-- nodig voor het herstellen van de hekwerken rond de tennisbanen op sportpark Tinga. Tijdens noodweer op 30 juli van dit jaar zijn verschillende buizen van het hek geknapt. Op enkele van de banen die in gebruik zijn bij s.l.t.c. De Vliegende Bal kan nu niet met goed fatsoen worden getennist en het college wil graag eenkrediet om hier snel verandering in te brengen.