Anti Racisme Informatie Centrum

Media en beeldvorming

WEDSTRIJD!

Europees videoproject voor jongeren

Onder de titel 'Living in Cultural Diversity - Against Racism and Exclusion' organiseert CIVIS Europe het CIVIS Youth Video Project. Met dit project wil CIVIS jongeren uit heel Europa aanmoedigen om kritisch na te denken over racisme en uitsluiting in hun omgeving, hun regio, hun land, Europa. Het LBR coördineert het Nederlandse deel van de wedstrijd.
De jongerenwedstrijd maakt deel uit van de CIVIS Media Prijs voor professionele mediamakers.

Iedereen tussen de 14 en 19 jaar kan meedoen door een video te maken en in te sturen. Een internationale jury selecteert eind september per land een winnaar. Alle winnaars uit deze voorronde worden uitgenodigd om bij de grote prijsuitreiking in Brussel aanwezig te zijn, waar de uiteindelijke eerste prijs-winnaar bekend wordt gemaakt. De prijs is 1000 EURO!
De prijsuitreiking vindt op 3 december 2002 in Brussel plaats.

Ook meedoen?
· Maak een video over over het thema, dat je naar eigen inzicht kunt uitwerken.
· Het genre is vrij: het mag een fictief verhaal zijn, een documentaire, een videoclip... De video mag maximaal 20 minuten duren. · De video moet in het Engels zijn, of in het Nederlands met Engelse ondertitels, of in het Nederlands met een A-4tje met een toelichting in Engels. De internationale jury moet kunnen begrijpen waar je video over gaat!
· Als je zelf niet voldoende geld hebt om de kosten voor je video te betalen, kun je een vergoeding aanvragen, tot een maximum van 500 EURO per produktie.

Waarom meedoen?
· Je maakt kans op deelname aan een groot media evenement, waar je journalisten, professionele filmmakers en andere jongeren uit heel Europa ontmoet!
· Je maakt kans op het winnen van 1000 EURO.

Meteen beginnen!
Je video moet vóór 15 september 2002 bij het LBR binnen zijn.

Ons adres:
LBR
t.a.v. Victor Joseph
Schaatsbaan 51
3013 AR Rotterdam
tel. 010 - 201 02 01
fax. 010 - 201 02 22
email: joseph@lbr.nl
website: www.lbr.nl

Vragen?
Bel, fax, of mail het LBR en vraag naar Victor Joseph Surf voor meer info naar www.civisyouthvideoaward.de

Laatste wijziging: 16-08-2002