Gemeente Kerkrade

21.08.02: Werkzaamheden Dentgenbachweg

Vanaf 19 augustus tot ongeveer 20 september zal het verkeer enige hinder ondervinden door werkzaamheden aan de Dentgenbachweg in Kerkrade. Tijdens de werkzaamheden blijft altijd één rijstrook beschikbaar, behalve van 30 augustus tot en met 2 september (vrijdagavond tot maandagochtend). Dan is het gedeelte tussen de Putterstraat en de Mensheggerweg volledig afgesloten.

Nieuw wegdek
Omdat het huidige wegdek van matige tot slechte kwaliteit is, krijgt een groot deel van de Dentgenbachweg, - tussen Putterstraat en Tunnelweg - een nieuw asfaltwegdek. Het gaat hierbij om de hoofdrijbaan, het fietspad en het voetpad aan de zijde van de Groene Long.

Gedeelte Putterstraat-Mensheggerweg
Om het gedeelte tussen de Putterstraat en de Mensheggerweg te renoveren, wordt in het weekeinde van 30 augustus vanaf vrijdagavond tot maandagmorgen (2 september) aaneensluitend gewerkt. In verband met het drukke verkeer vanaf de provinciale weg N299 zullen de op- en afritten, het brugdek en de spoorwegovergang in dat weekend afgesloten worden.

Gedeelte Tunnelweg - Mensheggerweg
Tijdens de renovatie van de Dentgenbachweg vanaf de Tunnelweg tot aan de Mensheggerweg blijft telkens een rijstrook in éénrichtingsverkeer ter beschikking van het verkeer. Het verkeer zal op dit traject in één richting geleid worden vanaf de Tunnelweg richting de Mensheggerweg. De ontsluiting van het industriegebied blijft gewaarborgd. Het verkeer wordt vanaf de aanvoerroutes via omleidingsroutes geleid naar de betreffende bestemmingen.