Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FORTUNE Magazine plaatst Siebel Systems

op 19de plaats van snelst groeiende bedrijven in Amerika

Siebel Systems is het enige bedrijf dat vier jaar achtereen in de top-20 staat

SAN MATEO, Californië¾21 augustus 2002¾Siebel Systems, Inc. (Nasdaq: SEBL), leverancier van eBusiness-applicatiesoftware, maakt bekend dat FORTUNE Magazine opnieuw heeft verklaard dat Siebel Systems een van de snelst groeiende bedrijven in Amerika is. Volgens het nummer van 2 september van dit tijdschrift is Siebel Systems het enige bedrijf dat de afgelopen vier jaar steeds in de top-20 stond van de 100 snelst groeiende bedrijven in Amerika.

Siebel Systems staat op de 19de plaats met een driejaarlijks groeipercentage van de winst per aandeel van 150%, een driejaarlijks groeipercentage van 84% wat betreft omzet, netto-inkomsten van $242.300.000 en de afgelopen vier kwartalen een omzet van $1.937.500.000.

Het is een eer door FORTUNE als zodanig erkend te worden en te behoren tot s werelds beste bedrijven, zegt Bruce Cleveland, Senior Vice President, Marketing bij Siebel Systems, Inc. Ons succes is het directe resultaat van ons voortdurende streven naar 100% klanttevredenheid, een krachtig partner-ecosysteem, een niet aflatende focus op het runnen van een winstgevend bedrijf dat beschikt over cash geld, het behouden van het marktleiderschap en het leveren van uitstekende producten.

Om op de lijst te komen, die wordt samengesteld door Zacks Investment Research, moeten bedrijven de afgelopen vier kwartalen een omzet van minstens $50 miljoen hebben gehad, een minimale marktwaarde van $50 miljoen hebben en drie opeenvolgende jaren een groeipercentage voor de jaaromzet en de winst per aandeel van ten minste 25% hebben gehad. De plaats van de bedrijven op de lijst werd bepaald op basis van drie criteria, die werden gemiddeld om de uiteindelijke lijst op te stellen: groei van de winst, omzetgroei en de ontwikkeling van het aandeel over de afgelopen drie jaar. De complete lijst van FORTUNE s 100 snelst groeiende bedrijven vindt u op de FORTUNE-website, www.fortune.com of in het tijdschrift dat nu te koop is.

Over Siebel Systems

Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle kanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 32 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com.

Meer informatie:

Sandra Wasseur

Marketing Director Northern Europe

Siebel Systems Benelux

Telefoon: 020-5401000

Met uitzondering van de hier genoemde historische informatie, bevat dit persbericht op de toekomst gerichte uitspraken die risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Het succes van de overeenkomsten en producten die hier beschreven zijn, evenals de toekomstige operationele resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen afwijken van de resultaten die in de toekomstgerichte uitspraken zijn besproken of voorspeld als gevolg van een reeks van factoren waaronder - maar zich niet beperkend tot - risico's die gerelateerd zijn aan nieuwe versies en nieuwe producten, de beschikbaarheid van producten en diensten van Siebel Systems, de implementatie van producten en diensten, het bestaan van fouten of defecten in producten, snelle technologische veranderingen, afhankelijkheid van Internet, een significante toename van huidige en verwachte nieuwe concurrentie en de noodzaak om de distributie van producten en diensten uit te breiden. Meer informatie over mogelijke factoren die de financiële resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen beïnvloeden, zijn opgenomen in het jaarverslag van Siebel Systems (Formulier 10-K), kwartaalrapportages (Formulier 10-Q) en andere gedeponeerde informatie bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission die beschikbaar zijn op www.sec.gov. Siebel Systems neemt niet de verplichting op zich de informatie in dit persbericht te actualiseren.

Siebel is een merknaam van Siebel Systems Inc. en is geregistreerd in een aantal landen. Alle andere genoemde product- en bedrijfsnamen zijn het eigendom van hun geregistreerde eigenaren en worden uitsluitend voor identificatiedoeleinden genoemd.