Provincie Friesland


Terug pompebled DS beslutelist 20 augustus 2002

Dizze tekst wurdt op it stuit yn it frysk oersetGedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de vergadering van dinsdag 13 augustus vastgesteld.Besluitenlijst beschikbaar Mededelingen
· Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van het initiatief van NLTO om een platform op te richten dat zich zal richten op de inventarisatie van de schade aan akkerbouwgewassen door de overvloedige regenval. Het platform zal ook zoeken naar wegen en of middelen om de schade op korte termijn te dekken en daarnaast wegen en of middelen voor de lange termijn.

· Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van de voorgenomen activiteiten in het kader van de autovrije dag op 22 september aanstaande. Een kleine provinciale projectgroep bereidt vanuit de het bureau verkeer en vervoer een aantal activiteiten voor. Zo zal er gratis fietsvervoer mogelijk zijn op de spoorlijn Leeuwarden-Sneek-Stavoren en zijn er gratis huurfietsen beschikbaar voor buspassagiers (Leeuwarden-)Drachten-Beetsterzwaag. De bijbehorende begrotingswijziging zal besproken worden in de Commissie AEZ, 11 september 2002 Punten

1. Gedeputeerde Staten hebben vandaag een begrotingswijziging vastgesteld voor het budget voor de economische betrekkingen met China. Voor het jaar 2001 was er geld overgebleven, omdat de missie pas in 2002 heeft plaatsgevonden. Daardoor was er voor het jaar 2002 een tekort dat door deze begrotingswijziging wordt afgedekt. Vervolgprocedure: Provinciale Staten 18 september 2002 2. Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met een PS-voorstel om verschillende maatregelen te nemen voor de N357 voor het wegvak Stiens- Leeuwarden en om voor dat doel 118.000,00 beschikbaar te stellen.
Vervolgprocedure: Commissie Welzijn 4 september 2002 Provinciale Staten 18 september 2002
Stuk beschikbaar. 3. Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met het al dan niet toekennen van bijdragen voor de projectvoorstellen die binnengekomen zijn in het kader van de tweede tender 2002 van het budget Sociaal-Economisch Beleid. Er is subsidie toegekend aan de volgende projecten:

· Stimulering Innovatie in de gemeente Smallingerland, Gemeente Smallingerland

· Composietbrug in Friesland, Technologiecentrum Noord Nederland
· Project Straalbuis, Syntens Friesland

· Pilot geïntegreerd teelt- en energiemanagementsysteem voor de glastuinbouw, Polley Grey Technology BV

· Leren te Ondernemen door te Doen, Kamer van Koophandel
· Chemische en sensorische analyse van vluchtige verbindingen, vrijgegeven door bloembollen van verscheidene Fritillariacultivars (Keizerskronen), Plant Research International

· Precisie Landbouw in Noordoost Friesland, stichting Precisielandbouw in Noordoost Friesland i.o.

· Kaderplan Recreatie en Toerisme Appelscha, gemeente Ooststellingwerf
· Nederlands Expertise Centrum Open Source Software, Syntens Leeuwarden
Vervolgprocedure: Commissie AEZ, 11 september 2002. Stuk beschikbaar. 4. Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met het aanbrengen van afstandsbediening bij de bruggen van Oldetryne en Oldelamer en de daarbijbehorende begrotingswijziging. De beide bruggen zullen nadat de bewegingswerken vervangen zijn op afstand bediend worden vanaf de Linthorst Homansluis.
Vervolgprocedure: Provinciale Staten 18 september 2002 Stuk beschikbaar. 5. Gedeputeerde Staten hebben vandaag het subsidieverzoek van de Wereldwinkel te Joure afgewezen en ingestemd met het voorstel om dit verzoek niet door te geleiden naar PS. 6. Gedeputeerde Staten hebben vandaag conform het advies van de bezwaarschriftencommissie het bezwaarschrift van Stichting Techno Fryslân gegrond verklaard en het besluit waarbij het verzoek van Techno is afgewezen, ingetrokken. Gedeputeerde Staten hebben vervolgens besloten PS voor te stellen het subsidieverzoek alsnog af te wijzen.
Vervolgprocedure: Commissie AEZ, 11 september 2002. Provinciale Staten 18 september 2002. 7. De brug in de hoofdweg van de N355 over de Stroobossertrekvaart is instabiel. De brug zal daarom zo snel mogelijk vervangen moeten worden. Door een versnelling in de procedures aan te brengen kan de vervanging waarschijnlijk voor het vaarseizoen 2003 worden afgerond. Gedeputeerde Staten hebben PS voorgesteld om een krediet ter beschikking te stellen van in totaal
1.250.000,00.
Vervolgprocedure: Commissie AEZ, 11 september 2002. Provinciale Staten 18 september 2002.
Stuk beschikbaar. 8. Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met aanmelding bij de Europese Commissie van het voornemen om samen met het ministerie van LNV en de gemeente Leeuwarden maximaal 330.000,00 subsidie te verlenen aan de veemarkt te Leeuwarden t.b.v. bovenwettelijke investeringen op het gebied van hygiëne, dierenwelzijn en milieu. Daarnaast meldt GS nog een garantstelling van maximaal 350.000,00 aan de st. Veehandelscentrum Noord Nederland en steun van de provincie Fryslân aan het FEC inzake de veemarkt in augustus 2001 van in totaal 204.201,00. 9. Gedeputeerde Staten hebben vandaag het beleidskader jeugdzorg 2003 t/m 2006 en het uitvoeringsprogramma jeugdzorg 2003 vastgesteld.
Vervolgprocedure: Commissie Welzijn, 4 september 2002 Stuk beschikbaar.
login Laatste wijziging: 21-8-2002 , Webmaster.