GLOBAL ASSOCIATION OF RISK

Global Association of Risk Professional kondigt benoeming aan

Global Association of Risk Professional kondigt de benoeming van een regiodirecteur voor Nederland aan

New York - De 25.000 leden tellende Global Association of Risk Professionals (GARP), 's werelds belangrijkste organisatie voor risicomanagers, heeft vandaag de benoeming van een regiodirecteur voor Nederland bekend gemaakt. De Raad van Toezicht van de GARP heeft vrijdag de benoeming als vertegenwoordiger in Nederland goedgekeurd van Gert-Jan Sikking, momenteel hoofd Research voor de NIB Capital Bank, N.V.

De regiodirecteuren van GARP zijn allen zeer ervaren en uiterst professionele risicomanagers, die een deel van hun vrije tijd gebruiken om de zichtbaarheid van hun beroep te vergroten en informatie te delen. Ze zijn de directe vertegenwoordigers van GARP bij de risicomanagers in de regio waar ze zijn benoemd.

Regiodirecteuren van GARP spelen twee essentiële rollen.

Ten eerste verzamelen ze constant informatie bij de risicomanagers in hun regio en voorzien ze de GARP van gegevens over gebeurtenissen, problemen, overwegingen en ideeën die met risicobeheer te maken hebben en die vervolgens aan GARP-leden over de hele wereld ter beschikking kunnen worden gesteld.

Ten tweede bevorderen ze de vrije circulatie van informatie onder risicomanagers door vergaderingen te regelen en op gezette tijden met GARP-leden te communiceren om deze te informeren over de laatste ontwikkelingen op het vlak van risicomanagement en tegelijkertijd meer mogelijkheden tot netwerken te bieden.

'De investeringswereld is uitdagender dan ooit. Als een bedrijf wil overleven en doorgroeien, moet het beschikken over professionele medewerkers die dynamisch reageren op snel veranderende marktomstandigheden', zegt Gert-Jan. 'GARP's FRM(tm) is een certificatieprogramma, de wereldwijde aanwezigheid en vaktechnische benadering van GARP is wat me het meest aanspreekt. Een dergelijke oriëntatie op opleiding, training, openhartigheid en netwerken vind je nergens ander. Ik ben buitengewoon enthousiast over mijn nieuwe functie als vertegenwoordiger voor GARP in Nederland.'

'Regiodirecteuren spelen een erg belangrijke rol binnen GARP', zegt Rich Apostolik, de directeur van GARP. 'Ze vormen ons directe contact met de wereld der risicomanagers. Het is voor ons een eer Gert-Jan als vertegenwoordiger voor GARP te benoemen. Deze benoeming spreekt boekdelen over de grote mate van professionaliteit van onze organisatie en de snel toenemende, wereldwijde acceptatie van GARP als algemene vertegenwoordiger van de gemeenschap der risicomanagers.

GARP is een onafhankelijke, non-profit organisatie van risicomanagers en onderzoekers die werken voor banken, beleggingsfirma's, overheidsinstellingen, academische instellingen, bedrijven en andere financiële organisaties. GARP wil zijn leden dienen door de uitwisseling van informatie te vereenvoudigen en educatieve programma's en normen voor training en reclame op het vlak van financieel risicobeheer te ontwikkelen.

Contactpersoon:
Rich Apostolik

+1-908-277-0455
rapostolik@comcast.net

Website: http://www.garp.com

Rich Apostolik van de Global Association of Risk Professionals,
+1-908-277-0455, rapostolik@comcast.net












21 aug 02 10:54