Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 21-08-2002
Berichten van dinsdag/woensdag 21-8
Martin Panman 0651611628

Slechtweer valt mee

DRENTHE De regenbui met onweer die dinsdagavond over onze provincie trok heeft niet geleid tot grote problemen. In Zuidlaren liepen opnieuw enkele garages van woningen onder water. De brandweer moest daarvoor uitrukken. Verder kwamen er uit heel Drenthe meldingen van omhoog gekomen en scheef liggende putdeksels. In Roden klapte een putdeksel tegen de dieseltank van een vrachtwagen aan, waardoor de tank afbrak. De gemeente heeft de diesel weer opgeruimd. Verder kwamen er meldingen van takken over de weg. Deze zijn door de politie, brandweer en gemeente opgeruimd.

Controle snelvaren op het Leekster meer

NIETAP De laatste dagen wordt er intensief gecontroleerd op snelle motorboten. Het valt op dat met name kleine rubberbootjes, met daarachter bijv. een 6 pk motortje voor overlast zorgen. Veelal jeugdige schippers varen veel te hard. Een dergelijk bootje vaart meestal harder dan 20 km/u. Dan is een vaarbewijs vereist, de boot moet aan allerlei eisen voldoen en de schipper moet minimaal 18 jaar zijn. Verder moet de schipper zijn snelheid zodanig aanpassen dat golfslag en zuiging geen schade kunnen veroorzaken.

Er zijn inmiddels drie bekeuringen uitgedeeld voor te hard varen.

Aanrijding met Das

AMEN - De afgelopen nacht gebeurde er een aanrijding tussen een auto en een das. Op de Amerweg reed een 22 jarige automobilist tegen de overstekende das aan. De auto liep lichte schade op en de das overleefde het ongeval niet.

Corvette uit de bocht

HOOGEVEEN Op de Hoofdstraat in Hoogeveen reed een 27 jarige automobilist uit Hollandscheveld te hard een kruising op. Hij wilde afslaan maar zijn snelheid was te hoog. In plaats te remmen, trapte hij op het gaspedaal. Hij vloog het trottoir op en kwam tegen de gevel van een chinees restaurant tot stilstand. De Corvette moest afgesleept worden en de chinees had schade aan de gevel. Er waren geen persoonlijke ongelukken.

Bocht gemist

LEUTINGEWOLDE Dinsdagavond miste in een 72 jarige inwoonster van Sebaldeburen in een hevige regenbui een bocht in de Ring/Turfweg. De personenauto reed in de berm en kwam boven een sloot tot stilstand. Omdat diverse mensen de melding doorgaven met verschillende informatie, waren maar liefst 4 brandweerwagens ter plaatse en een ambulance. Hun hulp bleek gelukkig niet nodig. De bestuurster van de auto hield slechts een buil en een schaafwondje aan het uitstapje over.

Auto rijdt lantaarnpaal omver

WACHTUM Een 25 jarige bestuurder uit Groningen reed vanmorgen vroeg met zijn bestelauto een lantaarnpaal omver. De Groninger reed over de A37 en op de afslag naar Oosterhesselen kwam hij in de berm terecht. Daar reed hij de lantaarnpaal uit de grond. De bestel auto kwam in een sloot tot stilstand. Door kortsluiting zat de rotonde onder aan de afslag zonder verlichting. De bestuurder werd gewond over gebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Zonder verzekering

MEPPEL Maandagavond waarschuwde een politiesurveillance een automobilist omdat zijn auto niet was verzekerd. Dinsdagavond zagen ze de auto toch rijden over de Eendrachtskade. De 24 jarige bestuurder uit Meppel kreeg een proces-verbaal omdat zijn auto niet was verzekerd en de auto is inbeslaggenomen.

Auto gestolen

GASSELERNIJVEEN Vannacht meldde een 39 jarige Gasselternijvener dat hij net zijn auto zag wegrijden. De auto, een Opel Kadet, voorzien van het kenteken SN-65-BZ, kleur rood stond geparkeerd aan de Schoolstraat. De eigenaar deed aangifte.

Visnetten vernield

STIELTJESKANAAL Dinsdagmiddag zijn de fuiken/netten van een 30 jarige beroepsvisser uit Coevorden vernield. De netten/fuiken lagen in zijn boot aan de noordoever van het Stieltjes kanaal ter hoogte van perceel nummer 100. Toen de visser dinsdagavond bij zijn boot kwam, bleek dat vandalen de netten in brand hadden gestoken. Hierdoor zijn alle netten onbruikbaar geworden. Het gaat om 24 netten. Er is voor ruim elfduizend gulden schade aangericht. De gedupeerde visser looft een beloning uit. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen. E-mail
coevorden@politie-drenthe.nl