Politie Amsterdam-Amstelland

Agressieve automobiliste
21-8-2002. Gistermiddag werd een 45-jarige automobiliste aangehouden omdat zij te diep in het glaasje had gekeken. Dit kwam aan het licht toen zij het aan de stok kreeg met een medeweggebruiker. Zij stond met haar auto op het fietspad en versperde de weg van een fietser. Die zei daar wat van en kreeg de wind van voren. De vrouw reed zelfs zachtjes met haar auto tegen de fietser aan, waarop de ruzie escaleerde. Surveillerende agenten waren getuige van het incident en wisten de zaak te sussen. Al snel bleek de automobiliste onder invloed van alcohol te verkeren.


---

Inbrekers gepakt
21-8-2002. Vannacht werd dankzij een oplettende getuige een 24-jarige inbreker in de kraag gegrepen. De getuige zag een verdacht persoon rondscharrelen bij een restaurantschip aan de Veemkade. Toen deze verdachte een baksteen pakte en een ruit insloeg, belde de alerte voorbijganger direct de politie. Die was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de inbreker het hazenpad koos. Eén van de agenten leende vervolgens de fiets van de getuige en zette de achtervolging in. De verdachte kon uiteindelijk in het Rietlandpark worden aangehouden.
Ook in andere delen van de stad werd het inbrekersgilde een zware slag toegebracht. Zo werden bij een inbraak in een bedrijf aan de Blauwvoetstraat twee verdachten op heterdaad betrapt en aangehouden. Een 40-jarige inbreker bij een bedrijf aan de Eerste Oosterparkstraat was eenzelfde lot beschoren evenals een 41-jarige flipperaar (iemand die met een pasje of een ander plastic hulpmiddel sloten opent) die probeerde op de Oudeschans een woning binnen te komen.


---

Brand
21-8-2002. Vannacht rond vijf uur rukten brandweer en politie uit naar een brand in een woning in de Vespuccistraat. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek het vuur reeds gedoofd. Waarschijnlijk is de brand ontstaan toen een vonk van een kaars in de papegaaienkooi terechtkwam. De huisbewoonster werd met ademhalingsmoeilijkheden naar een ziekenhuis vervoerd, de papegaai overleefde het niet .


---

Gewonde schietpartij
21-8-2002. Een 40-jarige Amsterdammer raakte gistermiddag rond vier uur zwaargewond bij een schietpartij op de Feike de Boerlaan. Het slachtoffer werd door een bekende naar een ziekenhuis gebracht waar hij werd opgenomen op de intensive care. Zijn toestand wordt stabiel genoemd. Het incident deed zich voor bij een woning. Daar ontstond ruzie tussen een aantal mannen. Plotseling klonken er schoten en gingen er een aantal personen vandoor. Zij sprongen in een auto en verdwenen. Van hen ontbreekt ieder spoor. Over het motief of de aanleiding is nog niets bekend. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het onderzoeksteam via het nummer:
(0 2 0) 5 5 9 2 4 2 4


---

De politie roept uw assistentie in.