Provincie Friesland


Terug pompebled DS beslutelist 13 augustus 2002

Dizze tekst wurdt op it stuit oerset yn it frysk Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de vergadering van dinsdag 2 juli vastgesteld.Besluitenlijst beschikbaar Mededelingen
· Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van de ontwikkelingen rond de professionalisering in de milieuhandhaving.

· Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de SNN-Bestuurscie Stedelijke Ontwikkeling voor kennisgeving aangenomen.
· Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van het Kompasproject "Optimaliseren en bundelen van verschillende leidingpakketten te Harlingen". Punten

1. Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten de kansspelbelasting niet af te dragen die nog geheven zal worden over de twee prijzen die beschikbaar waren gesteld voor de ideeënprijsvraag over de verlenging/verbreding van het vaarseizoen. De eventuele belasting komt ten laste van de prijswinnaars. Ook in de toekomst zal de provincie deze lijn volgen en in de communicatie en publiciteit rond prijsvragen de te winnen bedragen vermelden en de eventueel te betalen kansspelbelasting aan de prijswinnaars overlaten. 2. Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met een PS-voorstel en begrotingswijziging waarin de Vereniging Vrienden van de Kerk der Friezen te Rome een eenmalig subsidie krijgt van 10.000,00. Ook neemt de Commissaris der Koningin namens de provincie Fryslân zitting in het comité van toezicht.
Vervolgprocedure: Commissie Welzijn 4 september 2002 Provinciale Staten 18 september 2002
Stuk beschikbaar. 3. Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van het verwachte effect voor Fryslân van de voorgestelde bezuinigingsmaatregelen van het nieuwe kabinet op het provinciefonds. Na de bekendmaking van de septembercirculaire zal het voorstel voorgelegd worden voor het budgetaire kader voor de Najaarsnota en eventuele wijziging van de Begroting 2003.
Stuk beschikbaar. 4. Gedeputeerde Staten hebben vandaag het meerjarenuitvoeringsprogramma BRTN 2003-2006 vastgesteld. Voor het meerjarenuitvoeringsprogramma Beleidsvisie Recreatie Toervaart Nederland kunnen jaarlijks projecten voorgedragen worden voor subsidie. Dit gebeurt via de provincies. Het merendeel van de door de provincie Fryslân voorgedragen projecten hoort tot de uitvoeringsmaatregelen in het kader van het Friese Merenproject. Van de projecten uit het meerjarenprogramma is een deel reeds van een vorige ronde, maar loopt financieel nog door in de nieuwe ronde. Een ander deel van de projecten is al eerder aangekondigd bij SRN en gaat nu in de uitvoering. Helemaal nieuwe projecten zijn:
· Aanlegplaatsen en recreatieve voorzieningen in de Lits-Lauwersmeerroute;

· Aquaduct Galamadammen;

· Automatisering brugbediening brug Wergea

· Wachtvoorzieningen bij Follega
Vervolgprocedure: Commissie RO, 2 september 2002. Stuk beschikbaar. 5. Gedeputeerde Staten hebben vandaag vastgesteld dat het besluit van provinciale staten van 19 juni 2002 over de gewijzigde vaststelling van de gemeenschappelijke regeling Bestuursacademie Noord Nederland, een referendabel besluit is in de zin van de Tijdelijke Referendumwet. 6. Gedeputeerde Staten hebben vandaag de "Jaarrapportage 2001 Plan van Aanpak Experiment Gaasterland" vastgesteld en ter kennisneming doorgestuurd aan de Statencommissie RO.
Vervolgprocedure: Commissie RO, 2 september 2002. Stuk beschikbaar. 7. Gedeputeerde Staten hebben vandaag gedeputeerde Van Klaveren gemachtigd in te stemmen met het Programmakader Plattelânsprojekten Waddeneilanden. Dit zal gebeuren tijdens de eerstvolgende vergadering van de Actiegroep Waddeneilanden op 12 september aanstaande.
Stuk beschikbaar. 8. De herinrichting van de kom van Rottum en het treffen van kleinschalige maatregelen op het wegvlak Heerenveen-Rottum (N924) staan in het MPI 2001-2005 opgenomen voor het uitvoeringsjaar 2002. Samen met de bevolking is gewerkt aan een plan van aanpak. Het uiteindelijke plan is positief behandeld in GS en de Commissie W&M. Tijdens de daaropvolgende inspraakperiode zijn geen planwijzigende reacties binnengekomen. Gedeputeerde Staten hebben daarop vandaag ingestemd met:

· De voorgestelde maatregelen op het baanvlak Heerenveen-Rottum;
· De herinrichting van de bebouwde kom van Rottum (hm 1.4 - 1.9) tot 30 km per uur;

· Een voorbereidingskrediet van 30.000,00;
Vervolgprocedure:
Stuk beschikbaar. 9. Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met het verdeelplan "Tijdelijke regeling Restauratie - Impuls Frysk Erfskip" 2002. Hiermee krijgen negen aanvragers een subsidie. Vervolgprocedure: Commissie RO, 2 september 2002Lees verder 10. Gedeputeerde Staten hebben vandaag de overeenkomst Middelseerûte fase
2 vastgesteld. Deze route loopt van Leeuwarden naar Sneek en is een van de onderdelen uit het Fries Merenproject. Op 29 mei 2001 had GS al ingestemd met de uitvoering van het project. Vandaag heeft het college ingestemd met de juridische overeenkomst tussen de betrokken partijen. Naast de provincie Fryslân zijn dat de gemeenten Boarnsterhim, Leeuwarden, Littenseradiel, Sneek en Wymbritseradiel. Vervolgprocedure: Commissie AES, 11 september 2002 Provinciale Staten, 18 september 2002
Stuk beschikbaar. 11. Rendac Bergum BV heeft een aantal keren overschrijdingen van de bedrijfsduur niet correct gemeld. Gedeputeerde Staten hebben vandaag een dwangsombesluit vastgesteld en dit doen uitgaan naar Rendac Bergum BV.
Lees verder 12. Gedeputeerde Staten hebben vandaag de Concept Nota Plattelandsbeleid 2003-2007 vastgesteld en besloten te starten met een beperkte externe consultatie. Gedeputeerde Bijman is gemachtigd deze externe consultatie uit te voeren, uitgaande van budgetaire neutraliteit..
Vervolgprocedure: Commissie RO, 2 september 2002 Commissie Welzijn, 4 september 2002
Provinciale Staten, najaarsnota
Lees verder
login Laatste wijziging: 21-8-2002 , Webmaster.