Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-08-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 12.15 u) woensdag, 21 augustus 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; winkeldiefstal
De politie heeft een 27-jarige man uit Heerlen bekeurd met een boete van Euro 115. Personeel van een winkelbedrijf aan het Homerusplein in Heerlen betrapte de Heerlenaar afgelopen dinsdagmiddag bij diefstal van allerlei levensmiddelen ter waarde van totaal ruim Euro 23. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend.

Heerlen; zakkenrollerij
Een 73-jarige vrouw uit Vaals ontdekte afgelopen dinsdagmiddag in een winkel aan de Promenade in Heerlen dat onbekenden haar beurs uit de tas hadden gestolen. In de beurs bevonden zich enkele bankpasjes en een geldbedrag van Euro 75. Het slachtoffer heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Brunssum; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag verkeerscontroles gehouden op de Heidestraat, Merkelbekerstraat en op de Trichterweg in Brunssum. Daarbij heeft de politie totaal 49 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieren van het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid tot het niet dragen van de autogordel.

Schinveld; fikse boetes
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie twee personen bekeurd met een boete van ieder duizend Euro. De politie had aanwijzingen dat in de woning van een van hen aan de Kampstraat in Schinveld hennep werd gekweekt. Bij controle gistermiddag / dinsdagmiddag trof de politie in een schuur een hennepkwekerij aan met totaal zon 95 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur (ondermeer vier groeilampen, vier transformatoren en een koolstoffilter) in beslag genomen. Een van beide verdachten was op het moment van de controle juist doende in de hennepkwekerij in de woning/schuur van de andere verdachte.