Gemeente Soest

Aangepast ontwerp Buurtpark Koningsweg
Zoveel mogelijk bomen sparen

Om zoveel mogelijk waardevolle bomen in het gebied waar het Buurtpark Koningsweg moet komen, te sparen, is het ontwerp aangepast. Door een deel van de waterpartij aan te passen, kunnen de meeste bomen van het bosje Koningsweg-Eigendomweg behouden blijven. Met deze aanpassing geeft de gemeente gehoor aan bezwaren van omwonenden. Door de waterpartij aan te passen, krijgen de woningen van het nieuwbouwplan 'Van Oest' een relatie met het water.

Met een herplantplicht wordt het verlies van bomen die voor de bouw van woningen en de aanleg van de waterpartij moeten worden gekapt, gecompenseerd. Tussen de Koningsweg en het 'Van Oest'-terrein wordt een aantal nieuwe bomen geplant.

In het gebied tussen
Varenstraat-Valeriaanstraat-Eigendomweg-Koningsweg realiseert de gemeente Soest in de komende tijd bouwplannen: het woningbouwproject 'Koningsvaren' op de locatie van de voormalige mavo en woningbouw op het voormalige Van Oest-terrein. Tussen deze beide bouwplannen en tussen de 3e van de Huchtschool en de Koningsweg ligt een recreatief terrein, waar zich een trapveld en een losloopterrein voor honden bevinden. Hier is het Buurtpark Koningsweg gepland, een multifunctioneel park waar zowel jong als oud van verschillende voorzieningen gebruik kan maken

Commissie RVM
De raadscommissie Algemene Bestuurszaken(ABZ) sprak eerder de voorkeur uit voor de zogenaamde watervariant. Op de aanvankelijke begroting van 650.000,- zijn kostenbesparingen aangebracht. Daardoor is de watervariant teruggebracht naar 450.000,-. In het plan zijn op- en aanmerkingen van belanghebbenden verwerkt, die zijn geuit in zienswijzen en tijdens de twee inloopdagen. Ook zijn enkele dure onderdelen in het plan versoberd. In de commissie Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu (RVM) van 3 september en de raadsvergadering van 12 september wordt de kredietaanvraag behandeld. Daarna begint de gemeente met de uitwerking van de plannen.
---

Wethouder Krijger overhandigt rolstoel aan Malvahoeve

Donderdag 22 augustus om 9.00 uur overhandigt wethouder Bert Krijger, portefeuillehouder wet voorzieningen gehandicapten, een rolstoel aan de Malvahoeve, Birkstraat 78 te Soest. De rolstoel is beschikbaar gesteld door de leverancier.

De Malvahoeve behoort tot ASVZ Utrecht, een organisatie voor volwassen mensen met een verstandelijke handicap. ASVZ Utrecht helpt ruim 450 klanten bij het wonen en leven. De Lindenhof aan de Van Weedestraat 139 te Soest en de Van Goyenlaan in Soest Zuid behoren ook tot ASVZ Utrecht.

---