FEDERATIE FINANCIELE PLANNERS

Jaarverslag FFP 2001: groei, kwaliteit en positionering

Utrecht, 21 augustus 2002 - De Federatie Financiële Planners maakt melding van een snelle groei in de eerste 5 jaar van haar bestaan en ziet daarin een bevestiging van haar positie in de maatschappij en het belang van kwaliteit voor een hoogwaardig distributiekanaal voor financiële diensten.

De Federatie Financiële Planners (FFP), gestart in maart 1996, wil een toonaangevend en normstellend instituut zijn, dat zich ten doel stelt om, ter bescherming van de belangen van de consument, voor het beroep 'financieel planner' een klimaat te creëren en in stand te houden waarbinnen financiële planning zich op een maatschappelijk en professioneel verantwoorde wijze kan ontwikkelen. Ultimo 2001 waren er ruim 1.600 gecertificeerde financiële planners ingeschreven in het Register van de FFP. Mede gezien de blijvende belangstelling voor het examen van de FFP, dat één van de toelatingsvoorwaarden is, wordt verwacht dat het Register in de periode 2002 - 2005 zal verdubbelen.

Voor die jaren is een Beleidsplan opgesteld waarin een aantal doelstellingen voor de missie zijn geformuleerd: de norm, de kwalificatie van de norm, het uitdragen van de norm en de autoriteit en het gezag van de norm. De grote belangstelling en snelle ontwikkeling vereisen een verdere professionalisering en aanpassing van de organisatie. In het verlengde daarvan acht de FFP het van belang een bijdrage te leveren aan de gedachtevorming over kwaliteitskenmerken die voor een hoogwaardig distributiekanaal voor financiële diensten noodzakelijk worden geacht door het Kabinet. In dat kader wordt grote waarde gehecht aan samenwerking met de Autoriteit Financiële Markten.