Rijksuniversiteit Groningen

21 aug 2002

Nummer 103 21 augustus 2002

Margreeth de Boer benoemd tot lid van de Raad van Toezicht

Margreeth de Boer benoemd tot lid van de Raad van Toezicht Noot voor de pers

Mevrouw M. de Boer is per 1 augustus 2002 door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen. Mevrouw De Boer vervult de vacature die binnen de raad ontstond toen drs. G.H.B. Verberg in april van dit jaar drs. W.J. Deetman opvolgde als voorzitter van de raad. De termijn van de benoeming van mevrouw De Boer loopt tot en met 31 juli 2006.

Margreeth de Boer (Amsterdam, 1939) is op het ogenblik waarnemend burgemeester van Leeuwarden. Per 1 oktober wordt ze benoemd tot burgemeeester van die gemeente. Mevrouw De Boer heeft een lange reeks hoge bestuursfuncties vervuld. Ze was onder meer Commissaris van de Koningin in Drenthe en minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het eerste kabinet Kok. Op het ogenblik bekleedt ze verschillende maatschapplijke functies. Ze is onder meer lid van de Raad van Toezicht van het Academisch Ziekenhuis Groningen en lid van de Raad van Toezicht van de Informatie Beheer Groep.

De Raad van Toezicht is een orgaan vergelijkbaar met de Raad van Commissarissen in het bedrijfsleven. De Raad is belast met het toezicht op het bestuur en beheer van de universiteit en moet goedkeuring geven aan het bestuurs- en beheersreglement, het instellingsplan, de begroting en het financieel jaarverslag. De Raad telt een voorzitter en vier leden. Naast de heer Verberg (voorzitter) en mevrouw De Boer zijn dat mevrouw drs. G.A. Cramer, mevrouw drs. A. de Widt-Nieuwenhuizen en de oud-ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland de heer dr. O. von der Gablentz.

Noot voor de pers

Meer informatie: afdeling Interne en Externe Betrekkingen RUG, tel (050)363 54 46,

fax (050)363 63 00, e-mail vpr@bureau.rug.nl