DISNEY ON ICE MAXIMUM EVENTS

Disney On Ice breidt uit in Nederland

Schiedam, 21 augustus 2002

Schiedam, De internationale schaatsshow Disney on Ice breidt de Nederlandse tournee uit met een derde stad. Wegens het enorme succes in de afgelopen jaren zijn de voorstellingen dit jaar niet alleen in Den Haag en Den Bosch te aanschouwen, maar is de show ook te zien in Amsterdam. Al sinds 1988 presenteert het internationale schaatsgezelschap ieder jaar een wisselend thema rondom de alom bekende verhalen van Walt Disney. In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid tot de grootste familieshow van Nederland. Deze winter brengt Disney On Ice de klassieker Belle en het Beest. Maximum Events, het Schiedamse bureau dat verantwoordelijk is voor de algehele marketing en organisatie, verwacht dit jaar meer dan 180.000 bezoekers verdeeld over de drie steden.In totaal worden maar liefst 38 voorstellingen gehouden.

Amsterdam ArenA Amphi
De Nederlandse tournee zal dit keer starten in de Amsterdam ArenA Amphi. Deze nieuwe evenementenlocatie van de Amsterdam ArenA, die binnen de muren van het stadion wordt opgebouwd, blijkt zeer geschikt voor de Amerikaanse productie Disney On Ice en biedt ruimte aan +/- 7.500 bezoekers per voorstelling. Belle en het Beest is in de ArenA Amphi te zien van woensdag 20 t/m zondag 24 november met 9 voorstellingen. De voorstellingen in Den Haag en Den Bosch vinden respectievelijk plaats van 13 t/m 26 december en 28 t/m 31 december.

Belle en het Beest
Een internationale groep kunstrijders, behorende tot de absolute wereldtop, brengt het legendarische sprookje van Belle en het Beest weer tot leven op het ijs. Het verhaal is inmiddels alom bekend en geliefd. In een Frans dorpje raakt de onschuldige Belle verwikkeld in een spannend en hartverwarmend avontuur. Met de beeldschone Belle, haar arrogante bewonderaar Gaston, een magische roos, een betoverende prins en het wonderlijke kasteel vol opzienbarende pratende voorwerpen.

Belle en het Beest is een romantische show voor zowel jong als oud. Met spectaculair schaatswerk, kleurrijke kostuums en decors en prachtige muziek, die zelfs met diverse Awards werd bekroond.

Achtergrondinformatie
Over de gehele wereld zijn de shows van Disney On Ice geliefd en populair. Ook in Nederland groeit het succes van Disney On Ice met de jaren. De producties komen uit de koker van het Amerikaanse concern Feld Entertainment, gespecialiseerd in live entertainment en bekend van het grootste drie-ring circus ter wereld, Ringling Bros. and Barnum & Bailey(r), The Greatest Show on Earth(r). Naast Disney On Ice produceert Feld Entertainment diverse circusvoorstellingen, stage shows, maar ook andere ijsspektakels waaronder Grease On Ice. Altijd met het doel om de familie te vermaken. Het bedrijf noemt zich dan ook terecht: The world leader in live family spectaculars.

De Europese toer van Disney On Ice Belle en het Beest, bezoekt maar liefst 20 steden en gaat in september in Groot Britannië van start.

De Nederlandse promotor van de show, het Schiedamse bureau Maximum Events, verzorgt al sinds 1989 de marketing, promotie en organisatie van Disney On Ice.

Data
Amsterdam, Amsterdam ArenA Amphi 20 t/m 24 november (9 shows) Den Haag, NCC, Statenhal 13 t/m 26 december (19 shows)
Den Bosch, Brabanthallen 28 t/m 31 december (10 shows)

Prijzen
Volwassenen Kind/65+/groep en

1ste rang Euro 25,50 Euro 21,00

2de rang Euro 19,50 Euro 15,00

3de rang (alleen Amsterdam) Euro 14,50 Euro 11,00

De groepskorting is geldig vanaf 20 personen en geldt voor doordeweekse dagen, m.u.v. de Kerstdagen. Kindertarief geldt t/m 11 jaar.

Kaartverkoop vanaf 14 september 2002:
Nationale Theaterkassa: tel. 0900-20 29 200 (40 cpm), www.ntk.nl. Bij de ruim 1000 verkooppunten van de Ticketbox. Voor het dichtstbijzijnde verkooppunt kunt u bellen met 0900-9393 (45cpm) of kijk op www.ticketbox.nl. Kaarten ook verkrijgbaar bij Bespreekbureau Haagsche Courant, tel. 070-3656806.


-----------------------------------------EINDE

PERSBERICHT----------------

Voor meer informatie, dia- en of fotomateriaal:

Maximum Events
Singel 92
3112 GS Schiedam
Ida Borman / Harriët Holthuis
Tel: 010-426 12 60
Fax: 010-426 12 54
e-mail: events@maximum.nl

21 aug 02 12:59