Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Terugblik op Speelweek Axel 2002

De Speelweek in Axel kende opnieuw een record aantal deelnemers. Deden in 2001 in totaal ruim 1700 kinderen aan de diverse activiteiten mee, dit jaar werden in totaal 1911 deelnemers geteld. Mede dankzij het goede weer werd de toename van de deelnemers bij bijna alle onderdelen waargenomen.
Het hoogste aantal deelnemers werd geteld bij de activiteiten in het zwembad.
Zon 303 deelnemers namen aan de diverse spelletjes in en om het water deel.
Het hoogste aantal deelnemers in voorgaande jaren bij het waterfestijn bedroeg 252.
Ook vele andere onderdelen telden een record aantal deelnemers. De scoutingmiddag waaraan doorgaans 150 à 160 kinderen deelnemen, telde dit jaar niet minder dan 230 deelnemers.

Door het bijzonder warme weer, met name op vrijdag en zaterdag, telden de activiteiten op deze dagen minder deelnemers dan gebruikelijk. De vrijdagse rommelmarkt, normaal goed voor ruim 200 deelnemers, telde nu 160 verkopertjes in spé.

De toegenomen belangstelling voor de speelweek kan dit jaar niet alleen bij de kinderen geconstateerd worden.
Ook van de zijde van de verenigingen neemt nog steeds de interesse toe om activiteiten voor de kinderen tijdens de speelweek te organiseren. De activiteiten tijdens de Axelse speelweek worden met name georganiseerd door de Axelse verenigingen.
Dit jaar organiseerden vijf nieuwe verenigingen voor het eerst activiteiten voor de jeugd tijdens de speelweek. Momenteel vindt al overleg plaats met een aantal andere verenigingen om ook in 2003 activiteiten op te zetten.
Het is met name de positieve inzet van de Axelse verenigingen welke de basis vormt van de speelweek.
Daarnaast is het succes van de speelweken mede te danken aan de ruim 100 enthousiaste vrijwilligers die tijdens de speelweek in touw zijn.

Dit jaar konden de kinderen aan zon 37 verschillende activiteiten deelnemen.
Variërend van vissen, schaken en wielrennen tot huttenbouwen, scoutingactiviteiten, tienkamp, dropping etcetera. De activiteiten waren onderverdeeld in drie leeftijdscategorieën, waardoor er voor ieder van 4 tot en met 16 jaar gedurende zes dagen van s morgens tot en met s avonds van alles te beleven was.

De speelweekorganisatie vindt het jammer dat de openingsact met de groep K3 tot misverstanden en ongenoegen bij een aantal ouders en kinderen heeft geleid.
Het is immers de bedoeling en inzet van zowel de organisatie als de deelnemende verenigingen en vrijwilligers om een ieder een week lang met veel plezier te laten spelen tijdens de Speelweek Axel.

De organisatoren van de Speelweek Axel.