Gemeente Moerdijk


NOORDHOEK WIL ÉÉN POSTCODE

Noordhoeker Harry Rubbens, tevens lid van de fractie Onafhankelijk Moerdijk, wil dat zijn woonplaats een eigen postcode krijgt. De Werkgroep Postcode Noordhoek heeft een soortgelijk verzoek. Het college van burgemeester en wethouders heeft vanmorgen besloten de realisering van één postcode op het wensenlijstje te zetten zodat het bij de behandeling van de begroting 2003 aan de orde komt in de raad.

Een deel van Noordhoek valt onder het postcodegebied Standdaarbuiten en een deel onder Klundert. Aangezien de plaats gerelateerd wordt aan de postcode, zijn de woningen en bedrijven in Noordhoek geadresseerd in Klundert of in Standdaarbuiten. Met enige regelmaat rijden onbekende leveranciers dan ook verkeerd. Deze verwarrende situatie bestaat overigens op meer plaatsen in de gemeente. Zo valt Zwingelspaan onder het postcodegebied van Fijnaart.

Er zijn forse kosten gemoeid met een zodanige aanpassing dat Noordhoek als adressering wordt vermeld. Behalve de kosten van de TPG Post verwacht de gemeente kosten voor:


- het aanpassen van de gemeentelijke bestanden (Gemeentelijke Basisadministratie als belangrijkste) en het op de hoogte stellen van alle afnemers van gemeentelijke bestanden;


- tegemoetkoming in de te maken kosten voor adreswijziging (briefpapier bedrijven etc);


- eventuele bezwaren tegen voorgenomen adreswijziging.
De heer Rubbens schat de kosten in op 63.000. De gemeente raamt de kosten op 85.000. Het plan wordt als beleidswens bij de begroting 2003 opgenomen. Gezien de beperkte financiële ruimte binnen de begroting 2003 lijkt realisatie niet waarschijnlijk. Het laatste woord is echter aan de raad.

Laatst gewijzigd 21 augustus 2002