Gemeente Moerdijk


TOILETVOORZIENINGEN WILLEMSTAD EN ZEVENBERGEN

Voor Willemstad en Zevenbergen creëert de gemeente Moerdijk openbare toiletvoorzieningen. In beide kernen ervaart men het ontbreken van een openbaar toilet als een gemis.

Willemstad

Op dit moment heeft Willemstad toiletcabines naast de Belgische erebegraafplaats. De komende jaren plaatst de gemeente deze cabines daar in de periode van 15 april tot en met 15 oktober. De toiletcabines moeten voorkomen dat recreanten hun behoefte doen in en achter de struiken van het Belgische Oorlogsmonument. In 2002 heeft de gemeente op proef twee cabines geplaatst. Deze oplossing was niet fraai, maar wel doeltreffend. Als de ontwikkeling van het Havenfront klaar is komt er een definitieve voorziening.

Zevenbergen

Met name op verzoek van de horeca in Zevenbergen laat de gemeente een toiletvoorziening aanleggen aan de Noordhaven. Dit toilet wordt aangesloten op het riool. Bij de keuze van het urinoir is zowel gekeken naar het uiterlijk als naar vandalismebestendigheid. Met het openbaar toilet hoopt de gemeente het zogenaamde wildplassen te kunnen beperken.

Kosten

De tijdelijke voorziening in Willemstad kost 4025,- per jaar, inclusief schoonmaakkosten. De aanschaf en aansluiting op het riool van het Zevenbergse toilet kosten 28.853. De schoonmaakkosten zijn 6.498 per jaar.

Laatst gewijzigd 21 augustus 2002