Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 21-08-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.25) Woensdag, 21 augustus 2002

Sittard, fietsdief aangehouden:
De politie heeft dinsdagavond 20 augustus 2002 op de Ursuleinenstraat te Sittard een 35 jarige inwoner van Sittard aangehouden wegens het plegen van een fietsdiefstal.
De fietsdiefstal werd gepleegd vanaf de Markt te Sittard. De aangehouden inwoner van Sittard tilde daar de afgesloten fiets aan de achterzijde op en ging ermee vandoor. Na de fiets eerst gestald te hebben op het kerkplein werd na enige tijd de fiets op de Ursulinenstraat geplaatst. De eigenaar van de gestolen fiets had de diefstal inmiddels bemerkt dat zijn eigendom gestolen was en ging erna op zoek. Deze vond hij terug terwijl deze door twee personen vervoerd werd. De eigenaar hield daarop een juist langsrijdende surveillance-auto van de politie aan en attendeerde de politie op de mogelijke fietsdieven. Een van de twee dieven kreeg in de gaten dat de politie actie ondernam, zette het op een lopen en bleef onbekend. De andere fietsdief, de 35 jarige inwoner van Sittard, werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De fiets werd aangetroffen en zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De identiteit van de andere fietsdief is bij de politie bekend. Hij zal worden opgespoord.

Geleen, licht gewond bij verkeersongeval:
Een 47 jarige inwoner van Maastricht heeft dinsdagmiddag 20 augustus 2002 op de kruising Mariastraat/Vermeerstraat geen vrije doorgang verleend aan een van rechts komende 25 jarige automobiliste uit Geleen.
Tengevolge van het niet verlenen van vrije doorgang ontstond een aanrijding tussen beide personenautos. Er werd op het laatste moment nog wel geprobeerd een aanrijding te voorkomen echter dit bleek tevergeefs. Beide voertuigen werden behoorlijk beschadigd. Een van de inzittenden van de benadeelde partij liep door de aanrijding hoofdletsel op welke in het Maaslandziekenhuis gehecht diende te worden.
Ook de benadeelde partij ging niet vrij uit. Bij onderzoek van de politie bleek de auto in het geheel niet verzekerd te zijn. De politie maakte tegen beide partijen proces-verbaal op. Beide voertuigen moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Sittard, diefstal aanhangwagen en lading:
Vermoedelijk in de nacht van dinsdag op woensdag heeft vanaf de Deken Haenraetsstraat te Sittard een diefstal van een aanhangwagen plaatsgevonden. Vanaf het schoolplein werd de aanhangwagen gestolen waarop een graafmachine was geplaatst. De dieven verschaften zich de gelegenheid door een slot van een poort te forceren. Tevens werden er van het schoolplein drie grafbakken gestolen. Van de diefstal werd door een medewerker van het bedrijf uit Rosmalen aangifte gedaan.