Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.25 uur) Woensdag 21 augustus 2002

Valkenburg: rijden onder invloed:
Een 40 jarige automobilist woonachtig te Heerlen is woensdagmorgen 21 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de bestuurder bleek omstreeks 02.00 bij een routinecontrole van een politiepatrouille op de Hekerbeek te Valkenburg. Bij de controle bleek dat de auto niet meer APK-gekeurd was. Tijdens het gesprek roken de politieambtenaren dat er alcohol door de bestuurder gedronken was, welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholgebruik. Tegen de automobilist uit Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 64 jarige inwoner van Meerssen is dinsdagmiddag 20 augustus 2002 omstreeks 14.30 uur door personeel van een supermarkt aan de Brusselsepoort te Maastricht op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Een pakket met vlees ter waarde van ruim 18 euro werd door de inwoner van Meerssen in zijn tas gestopt terwijl dit daarna aan de kassa niet werd afgerekend. Personeel had de diefstal van het vlees zien plegen en riep daarop bij het verlaten van de winkel die dief ter verantwoording. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het bureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 130 euro. Na verhoor kon de inwoner van Meerssen huiswaarts.

Maastricht, licht gewond bij verkeersongeval:
Op de Cabergerweg te Maastricht zijn twee inzittenden van een personenauto licht gewond geraakt. Beiden liepen nekletsel nadat zij door een achteropkomende personenauto werden aangereden. Omstreeks 15.10 uur wilde een 26 jarige automobilist vanaf de Cabergerweg een langs die weg gelegen parkeerplaats oprijden. Hij minderde daartoe zijn snelheid en werd daarop van achteren aangereden door een andere personenauto. Zowel de bestuurder als een 25 jarige inzittende van de aangereden auto werden met nekletsel door een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht. Het verkeer richting Noorderbrug liep heel wat hinder op van het verkeersongeval omdat een van de autos olie had gelekt op het wegdek. De olie werd met absorberende korrels van het wegdek gehaald en na het takelen van beide autos door een bergingsbedrijf kon ook het verkeer weer rijden.

Eijsden, geslipt tijdens hevige plensbui:
Een 41 jarige inwoner van Loenen is dinsdagavond 20 augustus 2002 omstreeks 18.00 uur licht gewond geraakt nadat zijn auto na aquaplanning tegen de vangrail van de autosnelweg botste. Tijdens een hevige regenbui raakte de auto van de inwoner van Loenen in een slip ten gevolge van aquaplanning op het wegdek, dit ter hoogte van de parkeerplaats Patiel in Eijsden. De auto tolde over het wegdek en kwam in de middenberm met een fikse klap tegen de vangrail terecht. De bestuurder werd met nekklachten, hoofdpijn en duizeligheid door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar hij gelukkig na behandeling huiswaarts kon.

Maastricht, fietsdieven aangehouden:
Dinsdag 20 augustus 2002 heeft de politie op aanwijzing van een getuige twee inwoners van Maastricht aangehouden verdacht van het plegen van een fietsdiefstal.
De getuige waarschuwde omstreeks 19.10 uur de politie naar aanleiding van het feit dat deze een bromfiets op het Tongerseplein had zien rijden waarvan de duopassagier een fiets over zijn schouder met zich vervoerde. De politie kon tot controle van het duo overgaan op de Drabbelstraat te Maastricht. Daar bekende het duo meteen de fiets in de binnenstad van Maastricht had ontvreemd. Het tweetal, 21 en 19 jaar, is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Inmiddels zijn zij ook in verzekering gesteld. Zij bekenden nog andere fietsdiefstallen te hebben gepleegd zowel vlak over de grens als in Maastricht. Het onderzoek wordt voortgezet. De gestolen fiets, een fonkelnieuwe zilverkleurige Batavus, werd ontvreemd vanaf Achter het Vleeshuis te Maastricht. De eigenaar kon niet achterhaald worden omdat er (nog) geen aangifte werd gedaan van de diefstal.