Korps: Friesland, plaats: Fryslân 21-08-2002
Politieberichten van 21/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Wolvega: agressief rijgedrag
Dinsdag omstreeks 13.10 uur werd op de Heerenveenseweg een bestuurder van een personenauto bekeurd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Steggerda, reed met een te hoge snelheid (ongeveer 130 terwijl 80 was toegestaan) over de weg. Bij een oversteekplaats voor een school haalde hij een andere wagen in. Op de Slingeweg onder Ter Idzard reed hij bij een kruising over een verdrijvingsvlak en de tussenliggende ruimte met een voor hem rijdende auto bedroeg bij een snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur ongeveer 8 meter. De bestuurder kreeg voor de geconstateerde overtredingen een bekeuring en in overleg met de officier van justitie werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Wier: man valt van dak
Dinsdag omstreeks 16.20 uur viel bij een woning aan de Lautawei een man van het dak. De man, een 51-jarige inwoner van Wier, was op het dak bezig, toen hij door nog onbekende oorzaak van het dak viel. Het slachtoffer werd met waarschijnlijk een schedelbasisfractuur en verwondingen aan de schouder overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De traumahelikopter werd ingezet.

Stiens: diefstal personenauto
Afgelopen nacht werd vanaf de Wythusterwei een personenauto, merk Audi, type A4 Avant, kleur blauw, voorzien van het kenteken RT-TZ-64, gestolen. De auto stond voor de woning van de eigenaar. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Buitenpost: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Wollegras. Het slot werd geforceerd. De auto stond op de oprit naast de woning. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De 41-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Balk: inbraak kantine
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in het clubhuis van de golfclub Gaasterland aan de Tjalke de Boerstrjitte. Een raam werd vernield. Uit de bijbehorende shop werden vier regenjacks en een regenbroek weggenomen. In het gebouw werd een schuifdeur opengebroken, waarna men in de kantine terechtkwam. Uit de kantine werd het kasgeld (klein bedrag) gestolen. Een lid van de golfclub, een 69-jarige inwoner van Oudemirdum, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272