Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 21/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Overval levert 5 Euro op

STANDDAARBUITEN: Gistermiddag heeft een nog onbekende man een gewapende overval gepleegd in een winkel aan de Kerkstraat in Standdaarbuiten. De buit bedraagt circa 5 Euro. De dader is nog voortvluchtig.

De eigenaresse van een winkel aan de Kerkstraat te Standdaarbuiten was gistermiddag rond 17.00 uur met de bereiding van de maaltijd bezig in het privé vertrek. Zij hoorde de winkelbel gaan, waarna ze de winkel in liep. Voor de toonbank stond een haar onbekende man die een vuurwapen op haar richtte en geld eiste. De vrouw dacht eerst nog dat het om een geintje ging, maar dat bleek niet het geval te zijn. Ze gaf de man haar portemonnee met daarin een briefje van 5 euro en wat klein geld. De man was daarmee niet tevreden en eiste meer geld. Het slachtoffer slaagde erin via een gangetje naar de buitendeur te vluchten, de overvaller in de winkel achterlatend. Zij sloeg bij de buren alarm. De overvaller is daarna de winkel uitgerend en weggelopen in de richting van de Timberwolffstraat. Het zou gaan om een blanke, zongebruinde man, lengte ongeveer 1.75 meter, hij droeg een rode baseballcap, een donkerblauwe regenjas en een zonnebril. De politie heeft direct na de overval een groot buurtonderzoek ingesteld, dit leverde echter niet veel op. Getuigen kunnen zich telefonisch melden via 0900-8844 bij het team Moerdijk.

Diefstal polstas

ETTEN- LEUR: Maandagavond werd een vrouw uit Etten-Leur in de trein tussen Etten-Leur en Roosendaal slachtoffer van een tasjesdief. De vrouw was in slaap gevallen met aan haar pols een polstasje. Toen zij door de conducteur gewekt werd bleek haar polstasje gestolen. In het tasje zat een portemonnee met 130 Euro, sleutels, GSM, paspoort en bankpasjes.

Man bedreigt ex-vrouw

BREDA: De politie heeft gisteravond in het Heuvelkwartier een 45-jarige Bredanaar aangehouden ter zake het bedreigen van zijn ex-vrouw. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. Hij is in verzekering gesteld.

Gisteravond kreeg de politie omstreeks 20.00 uur een melding dat een 40-jarige vrouw in de wijk Heuvelkwartier om politieassistentie had gevraagd. Haar ex-man had haar met de dood bedreigd. Zij was ook bang dat de man hun zoontje mee wilde nemen. De politie heeft de verdachte in de omgeving van de woning in zijn auto aangetroffen. Daar er mogelijk sprake was van een vuurwapen geboden de agenten hem zijn handen in de lucht te doen. De verdachte wilde daar niet aan meewerken. Op het moment dat de agenten hem mededeelden dat hij was aangehouden en hem vastpakten begon de verdachte zich te verzetten en dreigementen te uiten. Het gelukte de agenten de verdachte onder controle te krijgen. Hij is overgebracht naar het bureau. Zowel in de auto als in de woning van de verdachte is geen vuurwapen aangetroffen. Hij is in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed

ETTEN-LEUR: Op de Attelakenseweg werd gisteravond een 52 jarige automobilist uit Breda betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder bleek ruim 2 x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Woninginbraken

ETTEN-LEUR: Afgelopen nacht werd er ingebroken in een woning aan de Markenland. De toegang werd verschaft door het forceren van een klepraampje aan de achterzijde van de woning. Uit de woning werden geld, bankpasjes, mobiele telefoons, sierraden, bankpassen en identiteitspapieren gestolen.

ETTEN-LEUR: Een bewoonster van de Marterhof die vannacht in een stoel in haar woonkamer lag te slapen werd omstreeks 01.40 uur wakker. Zij wilde de achterdeur op slot en op de knip doen en naar bed toegaan. Op het moment dat zij de achterdeur vast had werd er van de andere zijde aan de deurklink getrokken. Dit bleek een inbreker te zijn die juist de woning binnen wilde gaan. De vrouw wist de deur op de knip te doen waarna de inbreker vluchtte. Bij onderzoek bleek dat de inbreker de sensor van de buitenlamp had vernield.

BREDA: In een woning aan de Jan Darkennisstraat is gistermorgen tussen 09.00 en 10.00 uur ingebroken. Men heeft het slot van de voordeur geforceerd. Uit de woning is een videorecorder gestolen.

Winkeldiefstal

Zundert: Gistermiddag hebben een 15-jarige en een 11-jarige jongen uit Zundert, winkeldiefstal gepleegd in een winkel aan de Achtmaalseweg. Het ging om twee rollen plakband en een lamp. De oudste kreeg een HALT verwijzing. De jongste dader een zgn. STOP verwijzing.