Gemeente Den Helder

20-08-2002
Openbare kennisgevingen week 34
Ingediende bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

-H.W. Mesdagstraat 1a, voor het veranderen van de garage in een werkplaats (ontvangen 12 augustus 2002);

-Hertzogstraat 78, voor het bouwen van een berging achter de woning (ontvangen 12 augustus 2002);

-Patrijzenstraat 11, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 12 augustus 2002);

-Molenstraat 54, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 15 augustus 2002);

-Hoogstraat 42, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 15 augustus 2002).
Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en om advies bij verschillende afdelingen en/of diensten. Ze liggen dus niet ter inzage. Wenst u informatie over een van deze bouwplannen, maak dan eerst een telefonische afspraak met de afdeling Bouwen en Wonen (telefoon 671679).

Verleende bouwvergunningen/toegestane meldingsplichtige bouwwerken

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat het volgende meldingsplichtige bouwwerk mag worden uitgevoerd:
-Kruiszwin 1175, legalisering van het reeds geplaatste tuinhuisje achter de woning (verzenddatum 14 augustus 2002). Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:
-Roompotstraat 3, voor het verbouwen en veranderen van de opslagloods (verzenddatum 14 augustus 2002);

-Badhuisstraat 68a, voor het uitbreiden van de woning en het plaatsen van een dakkapel in het zijgeveldakvlak van de woning (verzenddatum 14 augustus 2002);

-Brakkeveldweg 72, voor het bouwen van een berging achter de woning (verzenddatum 14 augustus 2002).
Bent u door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in uw belangen getroffen dan kunt u binnen zes weken bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Wie dit tijdig doet kan schorsing van dit besluit aanvragen bij de President van de rechtbank te Alkmaar (Postbus 251,1800 BG).

Sloopvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben een sloopvergunning verleend voor:
-Bernhardplein 10, voor het verwijderen van asbesthoudende materialen uit schouwburg De Kampanje';

-Brakkeveldweg 154-156, voor het verwijderen van het asbesthoudende plafond uit het winkelpand;

-Roompotstraat 3, voor het verwijderen van het asbesthoudende dak van de opslagloods;

-Prof. P.J. Blokstraat 41, voor het verwijderen van het asbesthoudende golfplaten dak van de berging bij de woning (sloopmelding toegestaan).

Bouwplannen/Vrijstellingen

Burgemeester en wethouders hebben een bouwaanvraag ontvangen voor het uitbreiden van de woning Van Hogendorpstraat 22 woning. Burgemeester en wethouders kunnen hieraan alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders zijn van plan deze vrijstelling te verlenen. Heeft u hiertegen bezwaren, dan kunt u die gedurende vier weken schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.
Het bouwplan ligt gedurende deze termijn ter inzage in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, op werkdagen van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Lastgevingen

Op sommige plekken in de stad staan langs de openbare weg voertuigen en wrakken die daar niet horen. Burgemeester en wethouders gelasten de eigenaren daarvan op grond van artikel 5.1.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening, hun eigendom binnen een week van de openbare weg te verwijderen.
Het gaat om:

-de oude witte caravan zonder kenteken, die gedurende langere tijd staat aan de Achterbinnenhaven tegenover nummer 14-15;
-de boottrailer zonder kenteken en vastgemaakt aan het hek, die gedurende lange tijd staat op de openbare parkeerplaats aan Pluto tegenover nummer 198;

-de oude aanhangwagen (vouwwagen) zonder kenteken, die gedurende lange tijd staat aan de Hulkstraat tegenover nummer 10;
-de oude (vouw)aanhangwagen zonder kenteken, die gedurende langere tijd staat aan de Jan Verfailleweg tegenover flatnummer 234;
-de aanhangwagen zonder kenteken en gemaakt voor het vervoer van surfplanken, die gedurende langere tijd staat aan de Keizersgracht schuin tegenover nummer 142, half in het groen en vast aan een boom. Als deze lastgevingen niet worden nagekomen laten Burgemeester en wethouders de voertuigen op kosten van de eigenaren verwijderen. De voertuigen worden gedurende drie maanden opgeslagen; de eigenaren kunnen ze dan ophalen.
Nadere informatie kunt u krijgen bij de afdeling Stadsbeheer van de dienst Stadsontwikkeling & Beheer, telefoon 671890 of 671286, alleen van maandag t/m woensdag.

Verkeerszaken

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats wordt aangelegd:

- voor de woning Marsdiepstraat 98

- voor de woning C.G. Geusstraat 162

- op het parkeerterrein Gravenstraat achter de woning Gorterstraat 4
- tegenover de woning Roerstraat 6

- voor de woning W. van Alcmadestraat 22

- tegenover de woning Goudenregenstraat 65. De gehandicaptenparkeerplaatsen worden aangegeven met borden E6 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, met een onderbord waarop het kenteken van een motorvoertuig staat. Bezwaren tegen een van deze besluiten kunt u tot 2 oktober 2002 indienen. Het bezwaarschrift stuurt u naar het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA te Den Helder.
De stukken kunt u inzien tot 2 oktober 2002 bij de afdeling Stadsbeheer van de dienst Stadsontwikkeling & Beheer, Sportlaan 62.

Milieubeheer

Burgemeester en wethouders hebben meldingen op grond van de artikel 8.41, lid 4 Wet milieubeheer ontvangen voor:

- Landmetersweg 13H, voor de opslag en stalling van motorvoertuigen en andere goederen op basis van het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer

-Nieuweweg 22, voor het oprichten van een bloembollenbedrijf op basis van het Besluit akkerbouwbedrijven milieubeheer Tegen deze melding kunt u geen beroep of bezwaar indienen. Wel kunt u burgemeester en wethouders verzoeken om handhavend op te treden als u van mening bent dat het bedrijf in plaats van een melding in te dienen, een vergunning had moeten aanvragen (art. 18.14 Wet milieubeheer).
Wilt u de melding inzien, maak dan eerst een telefonische afspraak met de afdeling Milieuhygiëne van de Milieudienst, telefoon 671612.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben een melding van voorgenomen kap ontvangen voor:

- Doorzwin 2422, voor het kappen van twee coniferen in het openbaar groen;

- PWA-singel 51, voor het kappen van een den voor de woning.
Burgemeester en wethouders hebben een verzoek voor een kapvergunning ontvangen voor:

- PWA-singel 54, voor het kappen van een esdoorn achter de woning;
- Schootenweg 22, voor het kappen van een ceder voor de woning;
- Schootenweg 2, voor het kappen van een wilg naast sportcentrum Quelderduyn;

- J.T. Kampstraat 10, voor het kappen van een abeel achter de woning;
- Vogelzand 2409, voor het kappen van een populier en een abeel achter de woning;

- Crocusstraat t/o nr 26 en 36, voor het kappen van twee meelbessen op de openbare weg;

- Hector Treubstraat, t/o nr 2, 7,19,48, 50, 55, 63 en 65, voor het kappen van acht esdoorns op de openbare weg;

- hoek Sportlaan/ Prof. Zeemanstraat, voor het kappen van een populier in het openbaar groen;

- Parallelweg, voor het kappen van vijf populieren in het openbaar groen;

- Industrieweg/ Saturnusweg, voor het kappen van 828 m2 houtopstand in het openbaar groen. Het gaat hier om een verlening van een reeds op 25 september 2001 afgegeven kapvergunning.
Zienswijzen over de vergunning kunt u schriftelijk voor donderdag 22 augustus 2002 indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend aan:
- Mr. J. de Vriesstraat 45, voor het kappen van een kersenboom en een conifeer achter en naast de keuken;

- PWA-singel 116, voor het kappen van een den voor de woning;
- t Koggeschip, voor het kappen van een den voor de woning. Bezwaar tegen het verlenen van deze vergunning kunt u schriftelijk tot 6 weken na de datum van publicatie van de vergunning indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken kunt u inzien bij de Milieudienst.

Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders zijn van plan voor de vaststelling van het bestemmingsplan Duinpark 2001' bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een verzoek in te dienen voor het vaststellen van een hogere waarde als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder. Daarmee wordt de toegestane geluidsbelasting - inclusief de aftrek ex artikel 103 van de Wet Geluidhinder - van de gevel van de woningen die grenzen aan

1. de Jan Verfailleweg, fase 2 van het bestemmingsplan, maximaal 56 dB(A);

2. de Jan Verfailleweg, fase 3 van het bestemmingsplan, maximaal 57 dB(A);

3. de Zandkreekweg, fase 4 van het bestemmingsplan, maximaal 53 dB(A).
Gedeputeerde Staten hebben, anticiperend op het bestemmingsplan Duinpark 2001', en op verzoek van de gemeente Den Helder naar aanleiding van procedure artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening, reeds hogere waarden toegekend voor:

1. de Waddenzeestraat, fase 1 van het bestemmingsplan, maximaal 56 dB(A);

2. de Jan Verfailleweg, fase 1 van het bestemmingsplan, maximaal 58 dB(A).
De hogere waarden zijn inclusief de aftrek ex artikel 103 van de Wet Geluidhinder
(besluit van 19 juni 2002, kenmerk 2002-14815). Het verzoek en andere ter zake zijnde stukken liggen op werkdagen vanaf vrijdag 23 augustus 2002 tot vrijdag 20 september 2002 ter inzage tijdens openingsuren bij de Milieudienst, Drs. F. Bijlweg 20 te Den Helder.
U kunt bij de Milieudienst een mondelinge toelichting op de stukken krijgen.
Schriftelijke opmerkingen over het verzoek kunt u tot vrijdag 20 september 2002 indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA te Den Helder. U kunt ook mondeling opmerkingen maken tijdens een openbare zitting op maandag 16 september 2002, om 13.30 uur op het stadhuis (Milieudienst), Drs. F. Bijlweg 20 in Den Helder.

Ook voor het bouwen van een bedrijfswoning en garage aan de Zanddijk 7a willen burgemeester en wethouders bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een verzoek indienen voor het vaststellen van een hogere waarde als bedoeld in artikel 83, lid 1 van de Wet geluidhinder.Daarmee wordt de toegestane geluidsbelasting door het wegverkeer op de gevel van de woning maximaal 53 dB(A),(inclusief de aftrek van 2 dB(A) als genoemd in artikel 103 van de Wet geluidhinder).
Het verzoek en andere ter zake zijnde stukken liggen op werkdagen gedurende twee weken, vanaf 23 augustus 2002 ter inzage tijdens kantooruren bij de Milieudienst, Drs. F. Bijlweg 20 te Den Helder. U kunt bij de Milieudienst een mondelinge toelichting op de stukken krijgen. Schriftelijke opmerkingen over het verzoek kunt u gedurende twee weken, gerekend vanaf 23 augustus 2002, indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA te Den Helder. U kunt ook mondeling opmerkingen maken tijdens een openbare zitting op donderdag 5 september 2002, om 11.30 uur op het stadhuis (Milieudienst), Drs. F. Bijlweg 20 in Den Helder.

exploitatieverordening

De gemeenteraad heeft op 3 juli 2002 de Exploitatieverordening Gemeente Den Helder 2002' vastgesteld. Hiermee voldoet de gemeente aan de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Hierin staat onder meer dat de gemeente een verordening vaststelt waarin de voorwaarden staan waaronder de gemeente eventueel medewerking verleent aan het in exploitatie brengen van gronden die in de naaste toekomst voor bebouwing in aanmerking komen. Deze verordening treedt in werking acht dagen na de datum van publicatie. Op dat moment vervalt de oude Bouwgrondexploitatieverordening 1972'.

Verkeerszaken

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat een gereserveerde parkeerplaats voor gehandicapten wordt aangelegd:
- voor de woning Marsdiepstraat 98

- voor de woning C.G. Geusstraat 162

- op het parkeerterrein Gravenstraat achter de woning Gorterstraat 4
- tegenover de woning Roerstraat 6

- voor de woning W. van Alcmadestraat 22

- tegenover de woning Goudenregenstraat 65. De gehandicaptenparkeerplaatsen worden aangegeven met borden E6 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, met onderbord waarop het kenteken van een motorvoertuig staat. Bezwaren tegen (een van) deze besluiten kunt u tot 2 oktober 2002 indienen. Het bezwaarschrift stuurt u naar het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA te Den Helder.
De stukken liggen vanaf vandaag tot 2 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Stadsbeheer van de dienst Stadsontwikkeling & Beheer, Sportlaan 62.

Den Helder, 22 augustus 2002
drs. J.M. Staatsen, burgemeester
W.F. Wienstroër, loco-secretaris
« terug