Gemeente Alphen aan den Rijn


Aanpassing kruising Buitenkerk / Verloosstraat

De gemeente Alphen heeft onlangs diverse wegen buiten de bebouwde kom ingericht tot wegen waar een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur geldt. Deze maatregelen komen voort uit het zogeheten Startprogramma Duurzaam Veilig dat tot doel heeft de verkeersveiligheid te verbeteren. Ter ondersteuning zijn er verkeersdrempels en stroken voor fietsers in de 60 km/u-zones aangelegd.

In het 60 km/u-gebied ten noorden van de Oude Rijn, ligt net buiten de kern van Zwammerdam, de kruising tussen de Buitenkerk en de Verloosstraat. Deze kruising heeft nu nog een vormgeving die niet past bij een kruising in een 60 km/u-gebied. De grote kruising met zijn voorsorteerstroken nodigt uit tot het rijden met (te) hoge snelheden. De gemeente is daarom van plan het kruisingsvlak te verkleinen. Daarbij zullen de toeleidende wegen van de Buitenkerk worden versmald. Verder worden er 2 verkeersdrempels net voor het kruisingsvlak gelegd. De fietsstroken die nu op de Buitenkerk naar Bodegraven liggen, zullen tot aan de kruising worden doorgetrokken.

Nadere informatie is te verkrijgen bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor aan de Castellumstraat 6, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Telefonische informatie kunt u inwinnen bij de heer M. Luijk 0172-481604 of de heer H. ten Kortenaar O172-481437.

Publicatie weekagenda, 21 augustus 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 20 augustus 2002 laatste wijziging