Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
21 augustus 2002 c018

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 3292380

Goedkeuringsbesluit MTC vernietigd, Nut en Noodzaakdiscussie breder

De gemeente Nijmegen heeft vandaag kennis genomen van de uitspraak van de Raad van State inzake het Regionaal Structuurplan KAN. Daarin is de ontwikkeling van het Multimodaal Transportcentrum (MTC) opgenomen. De bezwaren van de gemeente Overbetuwe en de Gelderse Milieufederatie zijn gedeeltelijk gegrond verklaard.

Met de uitspraak van de Raad van State is het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten vernietigd. Daarmee is het onduidelijk geworden of de ontwikkeling van het MTC in de huidige vorm en omvang haalbaar is. Het Nijmeegs college voelt zich hiermee gesteund in de eerder ingezette lijn. De gemeente Nijmegen wil nu samen met de regionale partners onderzoeken waar nieuwe ruimte voor bedrijvigheid gevonden kan worden. In het Nijmeegse collegeakkoord is al aangegeven dat Nijmegen het MTC in de huidige opzet niet kan steunen. Dit heeft te maken met de financiële risico's, de schaal van het project, het werkgelegenheidsprofiel en de milieubelasting. Het Nijmeegs college erkent wel dat er plaats nodig is voor bedrijvigheid in de regio en Nijmegen en wil blijven zoeken naar ruimte waar die bedrijvigheid gerealiseerd kan worden. De Nut en Noodzaakdiscussie die Nijmegen samen met de partners in het bestuursplatform MTC (provincie, KAN, gemeenten Overbetuwe en Arnhem) wil voeren kan nu gebruikt worden om opnieuw te kijken waar ruimte voor bedrijvigheid gevonden kan worden. De discussie wordt voorbereid door een begeleidingscommissie waarin onder andere de Nijmeegse wethouder Lenie Scholten zitting heeft. De Nut en Noodzaakdiscussie zal breed gevoerd worden en zowel burgers, belangengroepen, overheden en belanghebbenden krijgen de kans potentiële problemen en oplossingsrichtingen aan te dragen.


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.