Ingezonden persbericht

Monique van Dusseldorp benoemd tot voorzitter Raad van Commissarissen Media Gateway

Hilversum, 21 augustus '02 - Monique van Dusseldorp, oprichtster en CEO van Van Dusseldorp & Partners, is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Media Gateway in Hilversum. In deze RvC nemen ook Michel Boussard - CEO en aandeelhouder namens Interxion, alsmede Ton Tekstra - algemeen directeur en aandeelhouder namens het NOB - deel.

Van Dusseldorp is als onafhankelijk expert aangetrokken om deze RvC te versterken met haar expertise en haar uitgebreide relatienetwerk. Verder heeft zij veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van onderzoek, dat in lijn ligt met de diensten en services van Media Gateway.

Media Gateway - een joint venture van Interxion en het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (NOB) - levert verschillende netwerkdiensten aan de AV- en contentindustrie. Het bedrijf stelt contentaanbieders en zakelijke markt, Internet Service Providers (ISP's), carriers, kabeloperators, breedband-providers en nieuwe media- en facilitaire bedrijven in staat content via een veelheid van kanalen aan consumenten aan te bieden. Media Gateway maakt daarbij de uitwisseling en distributie van content mogelijk en levert tevens aanvullende diensten zoals beveiliging en het encoderen van content.
Van Dusseldorp is internationaal en nationaal actief op het snijvlak van media en Internet. Haar onderneming Van Dusseldorp & Partners verricht onderzoek en analyses naar de ontwikkelingen op media- en internetgebied en organiseert verschillende seminars, waaronder de 'TV meets the web'-seminars. Verder is het bedrijf initiatiefnemer van de europemedia.net-website.
Van Dusseldorp vervult naast haar activiteiten voor Van Dusseldorp & Partners verschillende bestuursfuncties bij onder meer de NPS en het Nederlands Filmmuseum. Tevens is zij Commissaris bij Kenniswijk BV.

Over Media Gateway
Media Gateway is een multichannel marktplaats voor audiovisuele content. Het bedrijf is een joint venture van Interxion en het Nederlands Omroepproductiebedrijf (NOB). Media Gateway is het eerste specifiek op audiovisuele content gerichte multichannel exchange platform dat in Europa operationeel is. Het bedrijf stelt consenteigenaars in staat om hun content via diverse kanalen te distribueren, via breedbandinternet en digital video broadcasting (digitale televisie) tot breedbandige mobiele netwerken (GPRS, UMTS).
Media Gateway is onafhankelijk en toegankelijk voor alle contentaanbieders, waaronder de gehele AV-industrie en zakelijke markt, Internet Service Providers (ISP's), carriers, kabeloperators, breedband-providers en nieuwe media en facilitaire bedrijven.