Gemeente Velsen

IJmuiden, 20 augustus 2002

Renovatieronde speelplekken Velsen in volle gang.

De gemeente Velsen is bezig met de renovatieronde van de speelvoorzieningen binnen de gemeente. Veel plekken zijn al gerealiseerd; aan andere plekken wordt op dit moment hard gewerkt. De werkzaamheden zullen nog geruime tijd in beslag nemen.

Eind vorig jaar is de gemeente Velsen begonnen met het renoveren van de speelplekken waarvan de toestellen, in een eerdere aanpassingsronde, zijn verwijderd. In deze aanpassingsronde werden alle speelplekken aangepast aan de wettelijke veiligheidsnormen. In de meeste gevallen betekende dit dat er een nieuwe ondergrond gelegd werd onder de speeltoestellen. In andere gevallen werden er enkele speeltoestellen verwijderd. Hier moet een nieuw toestel komen. Maar daarnaast zijn er ook nog speelplekken, waar alle toestellen zijn weggehaald. Deze speelplekken worden heringericht.

De speelplekken die moeten worden heringericht, liggen verspreid door alle woonkernen. De gemeente werkt hierbij volgens een urgentielijst. Verschillende plekken zijn inmiddels klaar; aan andere speelplekken wordt op dit moment hard gewerkt.

Bewoners worden betrokken dit proces (bewonersparticipatie). De ene keer door middel van een bewonersbrief met een voorstel waarop de gemeente een reactie vraagt aan de bewoners. De andere keer door het organiseren van een bewonersavond. Deze participatie blijkt echter meer tijd te vragen dan wasgepland. Hierdoor -plus een aantal andere onvoorziene zaken- is er een achterstand ontstaan in de uitvoering.

De bewoners bij enkele speelplekken zijn inmiddels per brief op de hoogte gebracht van deze achterstand.