Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-08-2002 2e persbericht van woensdag 21 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Op de Piuslaan is woensdag om 11.50 uur een 30-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. De vrouw reed op de Piuslaan met haar auto tegen de achterzijde van een personenauto waarvan de bestuurder moest remmen voor het rode licht. Er was materiële schade. De vrouw bleek flink gedronken te hebben. Teveel voor het ademanalyseapparaat, boven de 3 promille. Er is daarom een bloedproef gehouden. Het rijbewijs is ingenomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: alcohol- en autogordelcontrole
Op twee plaatsen in het centrum is woensdagochtend een alcohol- en autogordelcontrole gehouden. Tussen 8.30 en 10.00 uur werd er gecontroleerd op de Keizersgracht, en van 10.00 tot 12.00 uur op de Vestdijk. In totaal moesten 64 bestuurders een alcoholtest afleggen; er werden geen overtredingen geconstateerd. Daarnaast kregen 39 automobilisten een proces-verbaal omdat ze geen gordel droegen. Verder werden nog 8 bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor het zonder helm op een brommer rijden, voor niet-handsfree bellen in de auto, en voor het rijden op de busbaan.

Helmond: Klok weggehaald uit woning
Uit een woning aan de Horst is dinsdagmiddag tussen 15.30 en 16.30 uur een Engelse tafelklok weggehaald. De bewoner vermoedt dat iemand de woning is binnengeslopen toen hij aan het werk was in de tuin. Hij kwam er s avonds pas achter dat de klok verdwenen was. De waarde is onbekend.

Best: Snelheidscontrole
Op de Oirschotseweg is woensdagmorgen van 8.40 tot 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden ruim 1500 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 90 te hard hadden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Oirschot: Diefstal aanhangwagen
Bij een woning aan de Hoeven is woensdagochtend tussen 10.30 en 12.30 uur een aanhanger gestolen. Het is een eenassige aanhangwagen met een grijskleurig frame en bruine schotten. Het slot van de aanhanger is doorgeknipt.

Breugel: Tuinmeubilair gestolen
Uit de tuin van een woning aan de Stakenburgstraat is tuinmeubilair weggehaald. Dat gebeurde tussen dinsdagavond 19.00 uur en woensdagmorgen 09.00 uur. Er werden een grote parasol (waarde 450 Euro) en een muurfontein (225 Euro) meegenomen.

Breugel: Autodiefstal
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf het Vestapad een grijze Volkswagen Passat stationwagen met het kenteken GX-XH-22 gestolen.

Someren: Kanaries weggehaald uit volière
Vanuit een volière in de tuin van een woning aan de Kerkendijk zijn 13 kanaries weggehaald. Dat is gebeurd tussen dinsdagavond 19.00 uur en woensdagochtend 7.30 uur. In de kooi zaten vijftien vogels. De gestolen kanaries zijn ongeveer 78 Euro waard.

Beek en Donk: Inbraak in bedrijf
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Beekerheide zijn twee computers, randapparatuur, software, en een digitale fotocamera meegenomen. De inbraak is gepleegd tussen dinsdag-middag 17.30 uur en woensdagochtend 8.00 uur. Om binnen te komen, is een hek gedemonteerd en een deur opengebroken. De omvang van de schade is onbekend.