Algemene Inspectiedienst (AID)

Kerkrade, 21 augustus 2002

AID houdt 3 eendenjagers aan

Controleurs van de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, hebben afgelopen zaterdag 17 augustus 2002 in het gebied "Kromme Hoek" bij Baarle Hertog, 3 jagers aangehouden. De drie jagers twee Belgen en een Nederlander, werden op heterdaad betrapt bij het jagen op wilde eenden nabij een zogenaamde eendenput en voederplaats. Twee jachtgeweren van de jagers werden in beslag genomen evenals drie geschoten eenden. Tegen de jagers die allen in het bezit waren van een geldige jachtakte, wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook zal geadviseerd worden hun jachtakte te laten intrekken.

De AID stelde afgelopen week vast dat op de plaats waar de jagers zaterdag schietend werden aangetroffen, regelmatig vele kilo's tarwekorrels werden gevoerd. De jacht op wilde eenden is op 15 augustus jl. geopend. Volgens de Flora en Faunawet (waarin o.a. de artikelen uit de Jachtwet zijn opgenomen) is het niet toegestaan de jacht te beoefenen binnen een straal van 200 meter van een plaats waar voer wordt verstrekt met het oogmerk wild te lokken.

De jagers waren allen in het bezit van een geldige jachtakte. Voor het terrein waar gejaagd werd waren zij in het bezit van geldige vergunningen. De voerplaats waar de eenden werden geschoten ligt op de grens van België en nabij het natuurgebied het `Merkske.

Met vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot de persvoorlichter van de Algemene Inspectiedienst, Louis Steens, tel. 045 - 5466223 of 06 - 21522449.