Provincie Flevoland



Extra investering in toerisme en recreatie

De provincie Flevoland steekt dit jaar bijna 80.000 euro extra in de recreatief-toeristische sector. Dit bedrag komt bovenop de investeringen die in kader van het Europees programma worden gedaan voor recreatie en toerisme en worden besteed aan de versterking van het recreatieve fietsroutenetwerk en de verbetering van de marketing door het Flevolands Bureau voor Toerisme (FBT).

Om het recreatief fietsen in Flevoland te stimuleren, wordt een onderzoek gedaan naar de knelpunten in het hoofdroutenetwerk. Het gaat daarbij niet alleen om de bestaande zogenaamde LF-routes (de LF 15 Boerenlandroute en de LF 20 Flevoroute) maar ook om de nieuw te realiseren LF 9 NAP-route langs de Randmeren. Voor het oplossen van de knelpunten zijn al projecten in het kader van het Europees programma in voorbereiding, zodat na de inventarisatie snel aan de slag gegaan kan worden met het verbeteren van de fietsmogelijkheden in Flevoland. De marketing voor recreatie en toerisme wordt versterkt met de volgende activiteiten: 1. een update van de monitor recreatie en toerisme (waarmee economische en werkgelegenheidseffecten kunnen worden doorgerekend); 2. een nulmeting van de positie van Flevoland op de binnenlandse toeristenmarkt en 3. een marktrapport toerisme en recreatie. De provincie vindt dat het Flevolands Bureau voor Toerisme een belangrijke rol vervult bij het aanprijzen van de
toeristisch-recreatieve kwaliteiten van Flevoland. Daarom wil de provincie op contractbasis heldere afspraken maken over de manier waarop het FBT haar marketingbeleid gaat vormgeven.

Hoewel op dit moment het Beleids- en Actieplan Recreatie en Toerisme, kortweg BART, nog niet helemaal is afgerond, heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten het bedrag van 80.000 euro dat voor 2002 gereserveerd was, meteen te gebruiken voor concrete acties. Daarmee wordt een goede aanzet gegeven voor het actieplan dat onderdeel uitmaakt van BART. Er is de afgelopen jaren bij het opstellen van BART al uitgebreid gesproken over de mogelijkheden van toerisme en recreatie in Flevoland. Bij de betrokken partijen (gemeenten, Kamer van Koophandel, brancheorganisaties, enz.) leeft nu sterk het idee om met al die plannen aan de slag te gaan.

De Commissie Economische Zaken, Landbouw, Personeel en Organisatie bespreekt dit onderwerp op 11 september 2002. Provinciale Staten nemen op 3 oktober 2002 een besluit over de investering van 80.000 euro.