Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag, 21 augustus 2002

---

Aanhouding wegens poging tot doodslag
ELST - In de nacht van 21 augustus rond 04.45 uur werd in een woning aan de Koningin Wilhelminastraat in Elst een 46-jarige man aangehouden wegens poging tot doodslag. De verdachte zou kort ervoor een vijftigjarige prostituee hebben opgepikt in Arnhem en mee naar zijn woning hebben genomen. In de woning wilde de man volgens het slachtoffer meer dan afgesproken was en ontstond er een worsteling. Hierbij werd de vrouw mishandeld en zou de man hebben geprobeerd de prostituee te wurgen. Toen de vrouw de woning uitvluchtte zou de verdachte het slachtoffer hebben bedreigd met een steekwapen.. De vrouw is vervolgens naar een andere woning gevlucht waar ze werd opgevangen. De verdachte werd later in zijn woning aangehouden. De recherche stelt een onderzoek in. Het slachtoffer werd opgevangen door de politie en voor de zekerheid onderzocht door een arts.
Controle snelheid
HERVELD - Op 20 augustus tussen 11.30 en 12.30 uur werd er op de Verbindingsweg te Herveld de snelheid gecontroleerd met hulp van de lasergun. Ter plaatse geldt er een 60-km zone. Er werden 11 bestuurders bekeurd, waarvan de hoogst gemeten snelheid 108 kilometer per uur was.

Bekeurd wegens telefoneren tijdens het rijden

WESTERVOORT - Op 20 augustus werd een 27-jarige inwoner uit Giesbeek op de Hamersestraat in Westervoort bekeurd terzake het telefoneren tijdens het autorijden. Aan hem werd een beschikking uitgereikt ter hoogte van 136 Euro.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Persberichten Politie Over-BetuwePostbus 21, 6900 AA Zevenaar Internet: communicatie@politierivierenland.nl