AutoRai

21-8-2002

Amerikaanse milieuprijs voor Hyundai

Hyundai Motor Company ontving onlangs de gouden Pacific Basin Economic Environmental Award. Dit is een prestigieuze prijs die sinds 1999 wordt uitgereikt aan bedrijven die zich verdienstelijk maken in het beschermen van het milieu.

Nadat vorig jaar Ford en Honda respectievelijk een zilveren en bronzen award wonnen is Hyundai Motor Company de eerste gouden winnaar in de automotive industrie.

De Pacific Basin Economic Council (PBEC) beloont bedrijven die bescherming van het milieu combineren met uitstekende resultaten. Een internationale jury van diverse specialisten beoordeelt hierbij bedrijven op basis van een aantal vooraf vastgestelde criteria.

Hyundai Motor Company verdiende de award vanwege de ontwikkeling van het zogenaamde Advanced Environmental Program. Dit programma behelst onder andere het gebruikmaken van milieuvriendelijke productietechnieken, verbeterde brandstofefficiency en uitstootbeperking. Verder houdt Hyundai Motor Company zich binnen dit programma bezig met de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen. De prijs werd uitgereikt aan Hyundai Motor Vice Chairman Byung-Jae Park tijdens het jaarlijkse congres in Kuala Lumpur, Maleisië.