Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 21 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 21/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:
Rijden zonder rijbewijs: auto in beslag genomen GIESSEN: De politie heeft in Giessen een 34-jarige automobilist uit Woudrichem bekeurd en zijn personenauto in beslag genomen. De man was al een aantal keren eerder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Na overleg met justitie is zijn auto in beslag genomen. De auto was daarnaast niet verzekerd. De man kreeg een proces-verbaal. Hij werd op heterdaad betrapt op dinsdagmiddag 20 augustus 2002.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
WOUDRCHEM: De politie ontmantelde op 20 augustus 2002 een hennepkwekerij in een woning aan de Wethouder Kuijperstraat te Woudrichem. Bij deze inval is een in aanbouwzijnde hennepkwekerij aangetroffen. De politie nam assimilatielampen, ventilatoren een heteluchtkachel, sproei-installatie en overig installatiemateriaal in beslag. Daarnaast is een hoeveelheid van 11 gram (vermoedelijk) cocaïne en een boksbeugel in beslag genomen. In de tuin van de woning zijn negen hennepplanten aangetroffen. De hoofdbewoner was afwezig en is nog niet verhoord door de politie.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie hield op dinsdag 20 augustus 2002 snelheidscontroles in Hooge en Lage Zwaluwe. De controles vonden plaats op de Kerkdijk te Helkant, de Spoorstraat te Hoge Zwaluwe en de Gaete te Lage Zwaluwe. Van de ruim 900 gecontroleerde voertuigen op bovenstaande locaties reden er 111 te hard. Deze overtreders kunnen binnenkort een acceptgirokaart thuis verwachten.

Insluiping in school
RAAMSDONKSVEER: Op dinsdag 20 augustus vond tussen 13.00 uur en 14.15 uur een insluiping plaats in een school aan de Collegeweg in Raamsdonksveer. Op onbekende wijze heeft men zich toegang verleend tot de school. Op een kamertje op de eerste verdieping werd een computer ontvreemd.

Team Waalwijk:
Kerkbrand vermoedelijk ontstaan door onderhoudswerkzaamheden SPRANG-CAPELLE: Op dinsdag 20 augustus 2002 omstreeks 16.45 uur brak brand uit in de Nederlands Hervormde Kerk aan de Kerkstraat te Sprang-Capelle. De brandweerkorpsen van s Gravenmoer, Sprang-Capelle en Waalwijk bestreden de brand, die zij omstreeks 18.30 uur meester was. Het dak van de kerk die uit 1400 stamt had vlam gevat. De bandweer bestreed de het onder de leien dak woedende vuur met twee hoogwerkers en drie tankspuiteenheden. Omdat gevreesd werd voor uitslaande brand is de brandweer direct opgeschaald naar van een midden naar een grote brand. Het kerkbestuur heeft samen met de brandweer authentieke documenten weten veilig te stellen en ook het antieke pijporgel heeft vermoedelijk weinig schade opgelopen. Brandweer, politie en een deskundige van de verzekeringsmaatschappij hebben een gezamenlijk onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Vermoedelijk is de brand het gevolg van solderingswerkzaamheden aan de dakgoot van de kerk. Deze werkzaamheden vonden s-middags plaats. Zeer waarschijnlijk is de hitte van het solderen overgebracht op de houten balken onder het dak. De houten balken zijn hierdoor gaan smeulen. Door de opkomende wind aan het einde van de middag is het vuur aangewakkerd.

Team Oosterhout:
Woning met graffiti bespoten
OOSTERHOUT: Tussen maandag 19 augustus 19.00 uur en dinsdag 20 augustus 09.00 uur werd er door onbekende(n) een witte muur van een woning aan de Rulstraat te Oosterhout bespoten met blauwe verf. De politie nam een aangifte op van vernieling.

Diefstal tas in winkelcentrum Arendshof
OOSTERHOUT: Een 20-jarige vrouw uit Breda deed aangifte van diefstal van haar schoudertas met inhoud. Op dinsdag 20 augustus tussen 15.15 uur en 15.30 uur is, in een onbewaakt ogenblik, haar tas tijdens het winkelen in winkelcentrum Arendshof ontvreemd.