Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Onweer en lekkende wagon verstoren reizigersvervoer 21 augustus 2002
NS heeft de treinreizigers in grote delen van het land vandaag niet de normale dienstverlening kunnen leveren. In de ochtend moest NS op diverse trajecten in de Randstad en rond Deventer treindiensten schrappen en liepen veel treinen vertraging op. Dit werd veroorzaakt doordat er op meerdere plaatsen bliksem was ingeslagen waardoor wissels en seinen niet meer functioneerden.

Rond het middaguur werd op last van de brandweer het treinverkeer rond station Amersfoort voor lange tijd stilgelegd als gevolg van een lekkende wagon van goederenvervoerder Railion. Doorgaande verbindingen tussen Noord- en Oost Nederland en de Randstad vielen dan ook uit. Bovendien werd de omgeving van Station Amersfoort ontruimd en daarmee onbereikbaar voor bussen die als vervangend vervoer ingezet konden worden.

Aan het eind van de middag werd treinverkeer van en naar Eindhoven bemoeilijkt door problemen met de infrastructuur.

NS spant zich in om haar reizigers zo goed mogelijk te voorzien van actuele reisinformatie. Zij doet dit via omroepberichten, de informatieborden op de stations, Teletekst (p. 751) Reisinformatie 9292 en via www.ns.nl.
Waar mogelijk zet NS bussen in om alternatief vervoer aan te bieden.

NS biedt haar treinreizigers de mogelijkheid om bij grote storingen zoals vandaag geld terug te krijgen. Op de stations is een folder over deze zogenaamde Geld Terug bij Vertraging-regeling te krijgen. Op deze internetsite is hierover ook informatie te vinden.