Bureau Drechtsteden

Persbericht

Persbijeenkomst over perspectiefnota op 22 augustus a.s.

In de afgelopen periode is in de Drechtsteden hard gewerkt aan de perspectiefnota 2002-2006. In deze nota wordt een doorkijk gegeven naar de samenwerking in de komende jaren. Het concept van deze nota is inmiddels gereed.

Om een toelichting te geven op de concept-perspectiefnota wordt op donderdag 22 augustus a.s. een persbijeenkomst gehouden. De bijeenkomst vindt plaats op het kantoor van Bureau Drechtsteden aan de Weizigtweg 33 in Dordrecht om 13.30 uur. Burgemeester R.J.G. Bandell, voorzitter van het Drechtstedenbestuur, zal de perspectiefnota toelichten. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De perspectiefnota is opgesplitst in drie delen. Het eerste deel omvat de huidige situatie en beschrijft de Drechtsteden anno 2002. In het tweede deel komen de visie, programma's en projecten van de Drechtsteden aan bod. Via deze splitsing wordt ingegaan op de inhoudelijke ambities van de regio voor de komende vier jaar. Deel drie van de nota beschrijft de meer zakelijke perspectieven voor de komende jaren en omvat de begroting 2003 in een oogopslag. De perspectiefnota wordt voorafgegaan door een samenvatting en een leeswijzer.

De perspectiefnota wordt deze week verstuurd aan de bestuurders en ambtenaren in de regio. In de vergaderingen van de Bestuurlijke Commissies en de Ambtelijke Adviesgroepen wordt de nota besproken. Op 25 september wordt de nota besproken door de Statencommissie Zuid van de Provincie Zuid-Holland. Op 12 oktober vindt de open dag van de regio Zuid-Holland Zuid plaats. Een onderdeel van de open dag is het Drechtstedencongres. De perspectiefnota wordt dan behandeld door alle raadsleden uit de Drechtsteden. Alle opmerkingen en reacties worden verzameld en voorgelegd aan het Drechtstedenbestuur in de vergadering van 17 oktober.

Dordrecht, 20 augustus 2002