Akzo Nobel

Akzo Nobel koopt Franse groothandel autolakken

Arnhem, 22 augustus 2002 Akzo Nobel heeft de positie op de Franse markt voor autoreparatielakken versterkt met de overname van Jouanne S.A, een belangrijke verfgroothandel. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van autoreparatielakken en van verfsystemen voor commerciële voertuigen en is de grootste van de 60 bedrijven die in Frankrijk Sikkens autoreparatielakken verkopen. Jouanne is voornamelijk actief in het noordwesten van Frankrijk en had in 2001 een jaaromzet van EUR 7,5 mln.

Ons doel is een sterk en onafhankelijk distributienetwerk voor autolakken op te zetten dat door onze eigen filialen in belangrijke markten wordt ondersteund, aldus ir. R.M.J. van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings. Deze overname betekent een aanzienlijke vergroting van onze distributie-capaciteit in Frankrijk, een van onze voornaamste strategische markten in West-Europa.

Cor de Grauw, General Manager van Akzo Nobels business unit Car Refinishes, zei: Dit is een waardevolle acquisitie voor onze onderneming en verschaft ons een ideale positie om onze rol als belangrijke speler in de markt van autoreparatielakken in de regio te versterken. Bovendien kunnen wij hierdoor de hoge servicegraad continueren die onze klanten gewend zijn.

Het Franse bedrijf met hoofdkantoor in Caen zal blijven handelen onder de naam Jouanne S.A. Akzo Nobel heeft ook de dochtermaatschappij van Jouanne in Le Havre, SIP S.A., overgenomen. Alle 45 medewerkers zullen overgaan naar Akzo Nobel.

Akzo Nobel, met hoofdkantoor in Arnhem, levert wereldwijd producten voor de gezondheidszorg, verven en lakken en chemische producten. Over 2001 bedroeg de geconsolideerde omzet EUR 14 miljard. De onderneming telt meer dan 67.000 medewerkers in 80 landen. De financiële resultaten over het derde kwartaal worden op 23 oktober 2002 bekendgemaakt.

Corporate Media Relations, tel. 026 366 4343