PERSBERICHT
22/08/2002

Pickwick introduceert vier nieuwe kruidenmelanges

Kamille, Rooibos Honing, Rooibos Melisse én Groene thee Sinaasappel & Mint... maar liefst vier nieuwe varianten voegt Pickwick begin september toe aan haar assortiment kruidenmelanges. Vier verschillende varianten met verschillende smaken die één ding gemeen hebben: het zijn stuk voor stuk lekkere kruidenmelanges die iets voor je doen. Zo is Pickwick Kamille een zacht zoete melange om even te ontspannen. Voor een moment van rust is Rooibos Honing heel geschikt. Rooibos Melisse is een frisse melange voor het slapen gaan. Heel anders tot slot is de verkwikkende en frisse Groene thee Sinaasappel & Mint. Met de rijke, gevarieerde sortering van Pickwick kruidenmelanges vindt iedereen op elk uur van de dag even een moment voor zichzelf. Of om met de woorden van Oscar Wilde te spreken: "Teatime is an art of living. It implies rising above the everyday and savoring the moment."

Pickwick Kamille
Kamille heeft een rijke geschiedenis. De Egyptenaren droegen kamille op aan de zon en vereerden het boven alle andere kruiden. Kamille wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de ontspannende werking. Pickwick heeft de zachte smaak van kamille gecombineerd met de zoete smaak van karamel. Het resultaat is een zachte zoete melange die heerlijk smaakt op elk moment van de dag.

De geur van kamille doet denken aan appels. Vandaar ook de naam, die door de Grieken is verzonnen: chamai (= op de grond) en melon (= appel).

Pickwick Rooibos Honing
Honing is populair vanwege de zachte en zoete smaak. De Zuid-Afrikaanse rooibos is van nature cafeïnevrij en bevat - net als groene thee, groente en fruit - krachtige antioxidanten. Antioxidanten vormen een onderdeel van een verantwoord voedingspatroon. De combinatie van honing en rooibos zorgt voor een heerlijke drank met een zacht zoete smaak en een dieprode kleur voor een moment van rust.


-2-

Honing werd in het oude Egypte gebruikt bij allerlei rituelen. En de Griekse Athenaeus beweerde zelfs in de 2e eeuw dat iedereen die honing als ontbijt at, kon rekenen op een goede gezondheid.

Pickwick Rooibos Melisse
Melisse is een kruid uit het Middellandse Zeegebied en staat bekend om haar rustgevende eigenschappen. Pickwick heeft melisse gecombineerd met rooibos.
Het resultaat is een frisse melange, die vooral geschikt is om te drinken voor het slapen gaan.

Melissa is Grieks voor 'bij'. Geen wonder dat de oude Grieken deze naam kozen, want melisse is een echte bijenplant.

Pickwick Groene thee Sinaasappel & Mint
Mint was in het oude Egypte al populair vanwege het frisse karakter. De sinaasappel werd eeuwen geleden uit China gehaald voor de sappige, zoete smaak. Groene thee is vooral geliefd in China en Japan vanwege de frisse smaak en verkwikkende werking. Groene thee in combinatie met een vleugje sinaasappel en mint zorgt in deze melange voor een frisse smaak.

Mint dankt haar naam aan de nimf Minthe die belaagd werd door de god van de onderwereld. Dat maakte diens echtgenote zo jaloers dat ze de nimf definitief veranderde in een muntblaadje.

Assortiment
Met de introductie van deze vier nieuwe varianten biedt Pickwick een brede sortering kruidenmelanges. Het assortiment telt inmiddels negen varianten uit verre theeculturen waarvan maar liefst drie met groene thee en drie met rooibos:
Groene thee original, Groene thee met Ginseng, Groene thee Sinaasappel & Mint,
Rooibos original, Rooibos Honing, Rooibos Melisse, Zoethout, Sterrenmunt en Kamille. Dat de Pickwick kruidenmelanges erg in trek zijn, blijkt uit het feit dat dit segment in 2001 met maar liefst 30% is gegroeid!

Verkrijgbaarheid
De vier nieuwe Pickwick kruidenmelanges zijn vanaf begin september verkrijgbaar in de supermarkt en vanaf begin november bij Albert Heijn. De prijs voor een pakje met 20 eenkops zakjes bedraagt circa ¤ 1,59.


-3-