Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 22-08-2002
Berichten van woensdag op dondderdag 22 aug. Martin Panman 0651611628

Auto te water

ZUIDWOLDE Woensdagavond slipte een 27 jarige automobilist uit Zuidwolde met zijn personenauto en kwam in De Stuw terecht. De man reed over de Linieweg en wilde afslaan. Er lag echter modder op de weg, waardoor hij de macht over het stuur verloor. Hij reed rechtdoor en belandde in het water van De Stuw. De bestuurder werd niet gewond.

Doorrijden na een aanrijding

ASSEN Een 44 jarige automobilist uit Assen reed woensdagmiddag met zijn auto achteruit en raakte daarbij een andere auto die daardoor beschadigd werd. Deze auto raakte op zijn beurt weer een andere auto. Vervolgens reed de bestuurder weg. Toen de politie ter plaatse kwam zag deze de verdachte rijden. Na een korte achtervolging werd de man aangesproken. Hij verklaarde niets van de aanrijding te hebben gemerkt. Uit onderzoek bleek dat de auto waar de Assenaar in reed niet was verzekerd. De auto is inbeslaggenomen en de bestuurder krijgt een proces-verbaal.

Racefietser onderuit

GIETEN Op de Oude Groningerstraat ging een 60 jarige inwoner uit Musselkanaal op zijn racefiets onderuit. De man was met een groepje van ca. 10 mede fietsers onderweg toen in een bocht het voorwiel van zijn fiets kapot ging. Hij ging over de kop en met een ziekenauto ging hij vervolgens naar het ziekenhuis in Stadskanaal met vermoedelijk een kapot sleutelbeen.

Brommobiel op de autoweg

DALEN Woensdagavond zag een politiesurveillance een brommobiel rijden op de N34 van Emmen naar Coevorden. Bij de Meldkamer Drenthe waren al diverse telefoontjes binnen gekomen omtrent deze gevaarlijke situatie. De brommobiel is van de snelweg gehaald en de 36 jarige bestuurder uit Hardenberg krijgt een proces-verbaal. Hij verklaarde niet te weten dat hij op een autoweg reed.

Autos opengebroken

EMMERCOMPASCUUM Vannacht zijn twee autos opengebroken in Emmercompascuum. 1 aan de Acacialaan en 1 aan de Lindenlaan. De portieren werden opengemaakt en in beide gevallen werd een radio/cd-speler gestolen. De frontjes van deze radios lagen nog in de autos. De eigenaren deden aangifte.

Inbraak woning

ANNEN Woensdag is er ingebroken in een woning aan de Hullen in Annen. De inbreker(s) kon binnen komen door aan de achterkant van de woning een raam open te breken. Uit de woning verdween o.a. een videocamera. De bewoner deed aangifte.

Diefstal uit Schuur

ORVELTE In Orvelte is woensdag een aanhangwagen met gereedschap gestolen. De aanhangwagen stond in een schuur achter een woning aan het Oranjekanaal. Uit de schuur verdween ook nog een compressor en een zit-motormaaier. De eigenaar deed aangifte.