416479.jpg

Aladdin sluit zich aan bij partnerprogramma van Cisco

eToken biedt veilige toegang tot Cisco VPN

IJsselstein, 22 augustus 2002 - Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internetcontent, sluit zich aan bij het Cisco AVVID (Architecture for Voice and Video Integrated Data) Partner Program. Aladdin maakt met de eToken deel uit van de Security en Virtual Private Network (VPN) Solutions van Cisco. Cisco-klanten kunnen nu de eToken inzetten om op een veilige manier toegang te krijgen tot de Cisco VPN. eToken is een elektronische USB-sleutel en wordt ingezet voor de toegangsbeveiliging van netwerken en e-business-toepassingen.

Gebruikers van een Cisco VPN krijgen vanaf iedere willekeurige plek toegang tot hun interne bedrijfsnetwerk met een digitaal certificaat. Deze certificaten zijn meestal opgeslagen op de PC of het notebook waarop ook de Cisco VPN-software is geïnstalleerd. Deze digitale certificaten worden nu opgeslagen op de eToken. Dat biedt niet alleen uit veiligheidsoogpunt toegevoegde waarde; deze oplossing biedt ook flexibiliteit en mobiliteit, omdat de digitale certificaten niet langer zijn gekoppeld aan de werkplek.

Door de eToken te combineren met de VPN-oplossingen van Cisco, creëren organisaties maximaal beveiligde remote access. Deze oplossing is niet alleen kosteneffectief, maar ook makkelijk te integreren en te gebruiken , aldus Peter van Ruiten, Vice-President Marketing West-Europa van Aladdin Knowlegde Systems.

Cisco AVVID Partner Program
Het Cisco AVVID Partner Program stelt de testcriteria op voor producten die in het Partner Program worden opgenomen, met als belangrijkste criterium interoperabiliteit met de producten van Cisco. De testen worden uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria. Het programma houdt organisaties ook op de hoogte van de Cisco AVVID-producten en -diensten die functioneren met een specifieke Cisco-technologie.

Aladdin en Cisco bieden een open architectuur gebaseerd op standaarden, en zetten zich allebei in om oplossingen op de markt te brengen die veilige toegang tot VPN s garanderen. Het programma biedt onze klanten de mogelijkheid om de Cisco- architectuur uit te breiden met de beveiligingsoplossingen van onze partners , zegt Greg Mayfield, manager of market and business development van Cisco Systems. Met oplossingen als de eToken kunnen onze klanten tal van veilige e-business oplossingen inzetten die tevens zorgen voor een snelle ingebruikname van veilige bedrijfskritische applicaties.

Over eToken
eToken is een elektronische USB-sleutel - ter grootte van een normale huissleutel - en wordt ingezet voor de beveiliging van netwerken en e-business-toepassingen (www.eAladdin.com/etoken). eToken is binnen het hele netwerk in te zetten om gebruikers te authenticeren en digitaal gevoelige (zakelijke) transacties te ondertekenen. eToken PRO biedt bovendien volledige Smartcard-functionaliteit met cryptografische mogelijkheden zoals 1024-bit RSA, 3DES, DES, SHA1 en MD5 (optioneel). Dankzij de ingebouwde 1024-bit RSA processor is eToken PRO een geschikte oplossing voor applicaties die gebruik maken van PKI omdat ondertekening en overige gevoelige activiteiten, waaronder het aanmaken van PKI-sleutels, gedaan kunnen worden in de veilige omgeving op de token zelf, en dus niet op de harddisk van de PC.

Over Aladdin Knowledge Systems BV
Aladdin Knowledge Sytems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël) houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatiesoftware tot internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.