Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 22 augustus 2002

* 86-JARIGE VROUW SLACHTOFFER VAN BABBELTRUC

Woensdag in de namiddag, omstreeks zes uur, werd een 86-jarige vrouw het slachtoffer van een babbeltruc. Twee vrouwen zagen door middel van een smoes, ze wilden gebruik maken van het toilet, kans om de woning van het slachtoffer aan de Goudsesingel binnen te komen. Eén van de daders liet de vrouw daarop een blauw laken zien, terwijl de andere de slaapkamer doorzocht. De twee indringsters verlieten vervolgens de woning en even later miste het bejaarde slachtoffer een gouden armband en een gouden ketting.


* VUURWAPEN GEVONDEN BIJ VERKEERSCONTROLE

Bij een verkeerscontrole werden woensdagavond drie mannen aangehouden omdat in hun auto een vuurwapen werd aangetroffen. De auto werd, omstreeks kwart voor elf, op de Westzeedijk staande gehouden in het kader van een verkeerscontrole. De drie inzittenden, 28, 26 en 21 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, werden aangehouden omdat in de auto een vuurwapen en zeven patronen werden aangetroffen. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Het wapen, een pistool, en de patronen zijn in beslag genomen.


* STRAATROOF, DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Woensdagochtend werd een 43-jarige vrouw uit Hoogvliet op de Aveling het slachtoffer van een straatroof, waarbij ze haar handtas kwijtraakte. Aangeefster stapte rond elf uur uit de tram en op dat moment hoorde ze een vrouw, die bij twee mannen stond, gillen. Ze vroeg wat er aan de hand was en werd gelijk door één van de mannen beroofd van haar handtas, waarna het drietal zich uit de voeten maakte. De politie kon even later in de omgeving één van de mannen aanhouden, een 28-jarige Rotterdammer. Kort daarop konden ook de andere twee in de kraag worden gevat. De drie verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* SNELHEIDSCONTROLE
Woensdagavond werd er een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester van Walsumweg in de richting van het Oostplein. Van de 523 automobilisten, die tussen acht uur en half tien, de controlepost passeerden overschreden 83 maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.


* POGING OVERVAL
In de nacht van woensdag op donderdag vond er een poging overval plaats op een avondwinkel aan de Schiedamseweg. Rond kwart over één kwam er een man de zaak binnen, geheel in het zwart gekleed en met een zwarte pet op z'n hoofd. Hij had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in z'n hand. Hij wilde geld, maar dat kreeg hij niet waarop de dader zonder buit de winkel uitliep en verdween. Een onderzoek in de omgeving leidde tot de staandehouding van een 41-jarige Rottetrdammer, maar korte tijd later bleek dat hij er niets mee te maken had.


* BROMFIETS CONTROLE
CHARLOIS - Woensdagmiddag en - avond, tussen drie uur en negen uur, vond er een bromfietscontrole plaats op de Slinge. In totaal werden er veertig bromfietsen gecontroleerd. Er werden negenentwintig bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van een helm, te veel vermogen en het negeren van rood licht.

Avonduitgave woensdag 21 augustus 2002

* BESTRIJDING DRUGSOVERLAST WEST-KRUISKADE EN OMGEVING

De politie van het district Centrum heeft, in het kader van de intensieve aanpak van de overlast op de West-Kruiskade en omgeving, dinsdagavond een dealeractie gehouden, waarbij gebruik werd gemaakt van het onlangs operationeel genomen cameratoezicht. In totaal werden tien mensen aangehouden, onder wie zeven dealers, een straatrover, die op heterdaad werd betrapt, en één verdachte voor artikel 184 Strafrecht, het niet voldoen aan bevel of vordering (verblijfsontzegging). Eén van de dealers werd uit een café' gehaald. Verder zijn er elf oproepingen uitgeschreven op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (meest openlijk gebruik van verdovende middelen) en tien mensen kregen een verblijfsontzegging. Er werden 48 eenheden heroïne en/of cocaïne in beslag genomen. De Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum bestrijdt de overlast op de West-Kruiskade en omgeving al geruime tijd in samenwerking met het Coördinatie Bureau Centrum, de Dienst Stadstoezicht en de Roteb. Het toezicht is inmiddels geïntensiveerd en dagelijks worden er gemiddeld 24 politiemensen ingezet. Daarnaast zijn er per week acties meer specifiek gericht tegen drugsdealers. De bestrijding van (drugs)overlast is een speerpunt in het beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond en ingebed in het Vijfjarenprogramma Rotterdam Veilig.


* POGING BEROVING VROUWELIJKE TAXICHAUFFEUR

Woensdagmorgen omstreeks half twaalf probeerden twee ongeveer twintigjarige mannen een 33-jarige vrouwelijke taxichauffeur uit Schiedam op de Spaanseweg te beroven van haar portemonnee. Het tweetal was van het NS-station Schiedam door de taxichauffeuse naar de Spaanseweg vervoerd. Daar werd afgerekend, waarbij één van de mannen de rit wilde betalen met een bankbiljet van 50 euro. Toen de vrouwelijke taxichauffeur haar portemonnee pakte om het wisselgeld terug te geven, trachtte de ander haar de portemonnee uit haar handen te trekken. De Schiedamse hield echter haar knip stevig vast, stapte weer in de taxi en reed weg.


* OVERVAL SIGARENZAAK
SCHIEDAM - Woensdagmiddag omstreeks half één werd door twee ongeveer twintigjarige mannen, beiden met een zwarte integraal helm op, een gewapende overval gepleegd op een sigarenzaak aan de Boerhaavelaan. Met een vuurwapen werden een in de zaak aanwezig 15-jarig meisje uit Vlaardingen en een in een magazijnruimte verblijvende medewerkster, een 38-jarige vrouw uit Vlaardingen, bedreigd, en gesommeerd de kassa te openen. Daaruit werd een nog onbekend geldbedrag aan euro's weggenomen, waarna de beide overvallers met hun buit wegrenden in de richting van het Lorentzplein.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SCHIEDAM - Personeel van de Wijkpolitie Schiedam ontmantelde woensdagmorgen in een woning in de Edisonstraat een daar gevestigde hennepkwekerij. In totaal werden 384 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen. Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet aanwezig bleek, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
OOLTGENSPLAAT/STAD AAN 'T HARINGVLIET - Personeel van de Wijkpolitie Goeree-Overflakkee (district De Eilanden) ontmantelde woensdagmorgen in een loods op de Dwarsweg in Ooltgensplaat en 's middags in de Voorstraat in Stad aan 't Haringvliet twee grote hennepkwekerijen. In de loods op de Dwarsweg werden twee hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal werden zo'n 3300 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, aangetroffen en in beslag genomen. De 60-jarige eigenaar van de loods werd op grond van de Opiumwet aangehouden. Tevens werd de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal afgetapt. In Stad aan 't Haringvliet bleek een voormalig bedrijfspand in de Voorstraat te zijn verbouwd tot hennepkwekerij. Hier werden 1800 hennepstekken, 500 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Bij de komst van de politiemensen werden in het pand drie mannen en een vrouw, afkomstig uit Stad aan 't Haringvliet, Sommelsdijk, Vlaardingen en Rotterdam, op grond van de Opiumwet voor nader onderzoek en verhoor aangehouden.


* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
BERGSCHENHOEK - Woensdagmiddag rond half vier raakte bij een transportbedrijf aan het Weg en Land door nog onbekende oorzaak een 35-jarige man uit Voorburg bekneld onder de laadklep van een bij het bedrijf staande trailer. Het slachtoffer werd met een spoedtransport door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. Daar bleek dat het slachtoffer, dat bijna 'dubbel gevouwen' bekneld had gezeten, niets had gebroken, slechts enkele kleine inwendige bloedingen had opgelopen en uit voorzorg 24 uur ter observatie werd opgenomen. Door de Arbeidsinspectie zal een onderzoek naar de toedracht van het arbeidsongeval worden ingesteld.

Copyright © 2002 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer