Ballast Nedam

Datum 22 augustus 2002
Nummer 2002.013

Persbericht

REACTIE BALLAST NEDAM OP RECENTE SPECULATIES IN DE PERS

De afgelopen dagen wordt er in de media gespeculeerd over de financiële continuïteit van Ballast Nedam.

Dit heeft mede geleid tot een sterke koersdaling. De onzekerheid die daardoor is ontstaan is voor de Raad van Bestuur aanleiding de volgende toelichting te geven.

Ballast Nedam is intensief bezig met de herstructurering van het concern. Verlieslijdende internationale activiteiten worden afgeslankt of afgestoten. Het verkoopproces van Ballast Plc (Verenigd Koninkrijk) is in volle gang, waarbij een aantal grote internationale bouwondernemingen hun interesse kenbaar heeft gemaakt.

De Nederlandse divisies zijn gezond (infrastructuur, bouw en ontwikkeling en industrie en toelevering).
Zoals bij de halfjaarcijfers is gemeld, zijn wij tevreden over de prestaties van deze onderdelen.
In Nederland is Ballast Nedam in omvang het vierde bouwconcern en zijn wij vol vertrouwen over onze toekomstige marktpositie.

Ballast Nedam heeft vorige week de ingeroepen call-optie op de aandelen van HBG in de bagger joint venture Ballast Ham Dredging ingetrokken. De call-optie is namelijk alleen van toepassing en juridisch uitvoerbaar als door een overname van één van de partners (in dit geval HBG) de positie van Ballast Ham Dredging als onafhankelijke speler op de internationale baggermarkt zou worden bedreigd. Voor Ballast Nedam waren de overname van HBG door Dragados en later de overname van Dragados door ACS redenen om hiervoor te vrezen. Ballast Nedam ziet in de nieuwe situatie na de aangekondigde overname van HBG door BAM NBM geen reden meer voor deze vrees en heeft daarom de call-optie ingetrokken.

Ballast Nedam onderzoekt op dit ogenblik de strategische opties voor de toekomst van het concern.
Het laat zich daarbij adviseren door ABN AMRO Corporate Finance.

De Raad van Bestuur is er van overtuigd dat gegeven de ingezette acties, de getroffen voorzieningen en de onderliggende waarde van de onderdelen van het concern de financiële continuïteit van het concern geen gevaar loopt.


---

Inlichtingen
Ballast Nedam N.V
afdeling Public Relations
telefoon (030) 2 85 41 60
www.ballast-nedam.nl


---