Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-08-2002
1e persbericht van donderdag 22 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken bestuurder botst tegen paal
Een man van 51 uit Leende is donderdagochtend om 3.30 uur aangehouden na een ongeluk op de snelweg A2 ter hoogte van knooppunt Leenderheide. Hij was met zijn auto tegen een ANWB-paal gereden. Daarbij is hij niet gewond geraakt. De man had wel teveel gedronken: het alcoholpromillage was 0,75. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Eindhoven: Auto met CDs gestolen
Vanaf de Borchmolen is een rode BMW 316i (kenteken GD-FZ-71) weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdagavond 22.00 uur en donderdagmorgen 1.00 uur. In de auto zaten onder meer een CD-speler en 60 CDs; de totale waarde daarvan is ongeveer 2300 Euro.

Eindhoven: Weggelopen na aanrijding
Een Eindhovenaar van 20 jaar is woensdagavond rond 22.45 uur aangehouden omdat hij na een aanrijding was weggelopen. Hij is opgepakt in een woning aan de Heezerweg. Rond 22.00 uur was hij op de Karel de Grotelaan met een auto tegen een lantaarnpaal gereden. Een man van 32 uit Eindhoven, die ook in de auto zat, raakte daarbij lichtgewond aan zijn hoofd. Na verhoor op het bureau zijn de twee mannen weer vrijgelaten. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Drie aanhoudingen voor handel in drugs Woensdagavond zijn in een woning aan de Spoorstraat twee Helmonders van 27 jaar oud en een Rotterdammer van 25 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van de handel in harddrugs. Er waren klachten vanuit de Bloemenbuurt dat er een levendige handel in drugs was. Bestelde cocaïne werd daar op straat afgeleverd. Onderzoek leverde op dat de drugs vanuit een woning aan de Spoorstraat geleverd werden. Af en toe werden ook in deze woning drugs verkocht. Woensdag was de actiedag. Acht klanten werden door de politie aangehouden. Zij werden gehoord en de cocaïne die zij juist hadden gekocht werd in beslag genomen. Het ging om enkele grammen. Na verhoor mochten zij het politiebureau verlaten. In de woning aan de Spoorstraat werden de twee Helmonders en de Rotterdammer aangehouden. In de woning werd nog ongeveer 8 gram cocaïne gevonden. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Ongeval met gewonde
Een 33-jarige Helmondse automobilist is woensdag om 23.05 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Grasbeemd Varenschut. De man reed met zijn auto vanuit de Grasbeemd de kruising op en gaf geen voorrang aan een 34-jarige automobilist uit Woudrichem die over de Varenschut reed. De Helmonder moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. Hij is met een hersenschudding en verwondingen aan nek en ruggenwervel in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.

Helmond: Inbraak in woning
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Sparrerode. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen twee laptops en een fotocamera.

Middelbeers: Cafébezoeker slaat eigenaresse
Een man van 43 uit Middelbeers is donderdagochtend om 00.15 uur aangehouden omdat hij in een café aan de Hoogdijk de eigenaresse had mishandeld. Hij heeft haar onder meer in haar gezicht en op haar rug geslagen, en een asbak tegen haar hoofd gegooid. De aanleiding ligt in de relationele sfeer. De vrouw van 29 uit Middelbeers is na de mishandeling het café uitgevlucht; ook de aanwezige klanten zijn op de vlucht geslagen. De verdachte, die dronken was, heeft zich bij zijn arrestatie behoorlijk verzet. Hij zit nog vast.

Asten: Computeronderdelen gestolen na inbraak in school Bij een inbraak in een schoolgebouw aan de Jan van der Diesduncstraat zijn diverse computeronderdelen weggehaald. De inbraak vond plaats tussen woensdagmiddag 16.30 uur en donderdagochtend 8.00 uur. Aan de achterkant van het gebouw is een raam vernield. In de school zijn zes computerkasten opengeschroefd, waarna er onder meer harde schijven, floppy-drives en CD-romspelers werden uitgehaald.

Son: Aanhouding na vernieling verkeerslicht-installatie Een man van 21 uit Breugel is donderdagmorgen om 5.00 uur opgepakt omdat hij een verkeerslicht-installatie zou hebben vernield. Dat zou zijn gebeurd aan de Lijsterlaan in Son. De man zou deel hebben uitgemaakt van een groep die de vernielingen zou hebben gepleegd. Er zijn verder geen mensen aangehouden.

Veldhoven: Vrachtwagen gestolen
Vanaf de Antwerpsebaan is een witte vrachtwagen van het merk MAN (kenteken BH-SL-97) weggehaald. Dat is gebeurd tussen woensdagmiddag 16.00 uur en donderdagmorgen 6.30 uur.

Gerwen: Auto tegen lantaarnpaal
Een 34-jarige man uit Nistelrode is donderdag om 4.15 uur op de Lieshoutseweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal op een verkeersgeleider midden op de weg gereden. Vermoedelijk speelt vermoeidheid van de bestuurder een rol. De man is met een hoofdwond naar het Catharinaziekenhuis gebracht. Hij kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Veldhoven: Zakkenrollerij
Een 74-jarige Veldhovense vrouw is woensdag tussen 14.15 en 15.00 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Zij had tijdens het winkelen op de Pleintjes de portemonnee in een schoudertas. Toen zij in een winkel wilde afrekenen bleek de portemonnee verdwenen te zijn. In de portemonnee zaten pasjes en 30,=. De vrouw bewaarde een briefje met haar pincode bij haar bankpas. Later bleek 90,= van de rekening verdwenen te zijn.

Let op!
De laatste dagen zijn er problemen geweest met het versturen van de persberichten via de e-mail. Het kan zijn dat deze problemen de komende dagen nog voorkomen. De persberichten zijn altijd op internet (www.politie.nl) te bekijken. Via de site kunt u bij de politie Brabant Zuid-Oost terechtkomen.